Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
25.02.2020
14:08
Foto: arhiv ePosavje
Gorenjski in ljubljanski policisti so v minulih dneh obravnavali več primerov drznih tatvin iz stanovanjskih objektov.

"Serviserji in elektro delavci" v vlogi tatov

Kot pravijo na Policijski upravi Kranj, so storilci v vseh primerih s pogovorom o telekomunikacijah ali elektro storitvah lastnike uspeli zvabiti stran od vhoda v hiše ali stanovanja in jih potem okradli.

Primer iz Radovljice

V Radovljici se je storilec se je starejši oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo s pogovorom zvabil iz stanovanja. Prepričal jo je, da ji morajo v klet namestiti dodatno opremo proti udaru strele in ko sta si oškodovanka in storilec ogledovala kletne prostore, v stanovanju ni bilo nikogar, to pa je drugi storilec izkoristil, vstopil ter ji ukradel denar in nakit. Oba storilca sta kraj potem zapustila, oškodovanka pa je šele kasneje ugotovila, da je bila žrtev tatvine.

"Serviserji", ki to niso

Policisti so v preteklosti obravnavali tudi primere, ko so goljufi pod pretvezo servisiranja ali prodaje stvari občane prepričali, da so jih spustili v svoje domove. Tudi v takih primerih je lahko storilcev več. Medtem ko se eden ukvarja s 'prodajo', drugi storilci pregledajo ostale prostore in kradejo.

Nekaj nasvetov policistov

Vrata objektov vedno zaklepajte, tudi če ste doma. Nepoznanih ljudi ne spuščajte v stanovanja in hiše. Ko se pri vas nenapovedano oglasi človek in vam nekaj ponuja, imejte svojo lastnino ves čas pod nadzorom, z njim ne odhajajte nikamor. Naj vam pusti ponudbo in kontakt, kar oboje lahko preverite pri podjetju, v imenu katerega ponuja storitev ali izdelek. Med pogovorom bodite pozorni nanj in na okolico, sumljiva ravnanja pa čim prej prijavite policiji na interventno številko 113.

(eP)

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice