Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
28.06.2022
11:26
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljkovem poznem popoldnevu sta se na posavskih cestah zgodili dve prometni nesreči, še ena pa v večeru.

Popoldne dve nesreči, še ena zvečer

BREŽICE Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili v ponedeljkovem popoldnevu obveščeni o dveh prometnih nesrečah - prva se je ob 17. uri in 25 minut zgodila pri Kapelah, o drugi so bili šest minut pred 18. uro obveščeni iz okolice Kostanjevice na Krki, točneje s ceste med Globočicami in naseljem Avguštine.

O nesrečah

Kapele

Ob 17.25 sta pri Kapelah v občini Brežice trčila osebno vozilo in kolesar. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Brežice, ki so poškodovanega kolesarja oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice, o dogodku pa so bile obveščene vse pristojne službe.

Kostanjevica na Krki

Ob 17.54 so posredovali reševalci nujne medicinske pomoči Krško v naselju Jablanica pri Kostanjevici, kjer prišlo do prometne nesreče osebnega vozila in kolesarja. Reševalci so kolesarja oskrbeli in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Krško

Ob 20.28 je na Cesti 4. julija v Krškem padel mopedist, gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili občanu prvo pomoč in pomagali pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so občana ustrezno oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Policisti o treh nesrečah

39-letnik trčil v 62-letnika

Nekaj pred 17.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila na regionalni cesti med Kapelami in Globokim. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v 62-letnega kolesarja, ki je padel in obležal na cesti. Reševalci so huje poškodovanega kolesarja oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Kolesar je imel čelado, ni pa bil trezen

Policisti so še ugotovili, da je kolesar uporabljal zaščitno čelado, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,57 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

59-letnik v 38-letnika

O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila na lokalni cesti med Kostanjevico na Krki in Oštrcem so bili okoli 18. ure obveščeni tudi krški policisti. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške vozil v smeri proti Oštrcu. Ob zavijanju levo je odvzel prednost 59-letnemu kolesarju, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kolesar je po trčenju padel in se hudo poškodoval. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin in bodo zoper povzročitelja nesreče podali kazensko ovadbo.

V zadnjih 24 urah enajst nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 24-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Mopedist padel, pa še napihal

Nekaj pred 20.30 se je zgodila prometna nesreča v Krškem. Po prvih ugotovitvah policistov je 49-letni voznik mopeda na Cesti 4. julija zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg), zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.

kostanjevica na krki
brežice
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja