Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.10.2021
18:25
Avtodomarska karavana v Posavju
Foto: ePosavje.com
V petek je bila v krški in kostanjeviški občini na obisku avtodomarska karavana. Po ogledu Kostanjevice na Krki so popoldne preživeli v starem Krškem, kjer smo jih tudi obiskali.

Avtodomarska karavana

KRŠKO Parkirišče pred krško občinsko stavbo so si v petek popoldne prisvojili avtodomarji. Ogledali so si staro mestno jedro ter turistično ponudbo Krškega, pred tem pa so si ogledali Kostanjevico na Krki. "Člani so zelo zadovoljni, občutki so zelo lepi. Pogledali smo si Kostanjevico, preživeli zelo lepo popoldne, lepo so nas sprejeli, videli in slišali smo marsikaj lepega," pove Marjan Krempl, Caravaning Club Slovenija. "Vsi ti avtodomarj so se oglasili po objavi na spletni strani v dveh urah, tako da za obisk ni težava, če je pripravljen program in sem prepričan, da je program pripravljen zelo dobro," je dodal Rafael Jurečič, Občina Krško.

"Domači avtodomarski turizem se je zelo močno razvil"

Nad pripravo programa je bdel krški center za podjetništvo in turizem, pri organizaciji ture pa je posredoval dolgoletni avtodomar Goran Rovan, ki ugotavlja, da se je v zadnjem letu in pol domači avtodomarski turizem zelo močno razvil. "Glede na to, da smo letos odprli postajališče za avtodome v Krškem, imamo ga v Kostanjevici in je zelo dobro obiskan, kjer je tudi na super lokaciji, pa tudi v Sevnici in Brežicah. Kar se tiče infrastrukture, se lahko v Posavju res pohvalimo," pove Rovan.

"Običajno je veljalo načelo, da je potrebno iti ven, v tujino. Sedaj smo imeli priložnost in si ogledali tudi domače kraje in moram reči, da so kraji zelo lepi in tudi člani govorijo o tem. Spoznali so Prekmurje, ki ga prej mogoče niso toliko, Gorenjsko, Dolenjsko itd. Ravno ta možnost mreže postajališč za avtodome je omogočila, da so si lahko ljudje vse te kraje ogledali," še pove Krempl.

Vse več avtodomarjev tudi na ribniku v Mačkovcih

V zadnjem času porast obiska avtodomarjev beležijo tudi pri ribniku v Mačkovcih, zato Ribiška družina Brestanica-Krško že razmišlja o nadgradnji ponudbe na tamkajšnjem postajališču za avtodome. "Naša ribiška družina v tem projektu razvija ribiško vodništvo, po reki Savi in okolici. Razvijamo te produkte, ki bodo na razpolago vsem, so pa ciljani na populacijo avtodomarjev," pove predsednik Ribiške družine Brestanica-Krško Aleš Buršič.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Doživi energijo Save

Obisk je potekal v okviru evropskega projekta Doživi energijo Save, ki združuje promocijo ribištva in turizma. "S savskimi jezeri smo dobili možnost, da lahko promoviramo ribištvo, znotraj tega projekta so vključeni tudi nekateri ribogojci. To je en cilj. Drugi cilj pa je v te naše kraje pripeljati posebno populacijo turistov, to so avtodomarski turisti, to so eno ali dvodnevni turisti, ki obiščejo nekatere znamenitosti. V bistvu gre za ozko usmerjen segment in na ta segment smo v tem projektu tudi ciljali," je povedal krški župan Miran Stanko. Avtodomarji so dan v Krškem zaključili na postajališču za avtodome pri Stadionu Matije Gubca.

(eP)

posavski tednik
video

Pridružite se nam

Zadnje novice