Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
07.05.2021
08:37
Postajališče za avtodome v Krškem
Foto: ePosavje.com
V mreži postajališč za avtodome lahko avtodomarji v Posavju najdejo več zanimivih lokacij. Najbolj obiskana v teh dneh je Kostanjevica na Krki, z novim postajališčem se na zemljevid uvršča tudi Krško.

Novo postajališče za avtodome v Krškem

KRŠKO V minulih tednih in mesecih smo na naših straneh že obširno poročali o avtodomarskem turizmu v Posavju ter vzpostavitvi novega postajališča za avtodome pri Stadionu Matije Gubca v Krškem. Z gradbenimi deli so izvajalci končali, v tem tednu na postajališču postavljajo še panelno ograjo. V četrtkovem dopoldnevu smo se sprehodili po novi pridobitvi za posavski in krški turizem. Kako izgleda postajališče, kaj vse bo na njem in kaj predlagamo v dopolnitev? 

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V sklopu projekta Doživi energijo Save

Postajališče za avtodome pri Stadionu Matije Gubca v Krškem so uredili v sklopu projekta Doživi energijo Save, z novim postajališčem pa želijo pod Sremič privabiti večje število turistov v avtodomih. V krški občini lahko z avtodomi parkirate še pri Dularju na Kostanjku, v starem mestnem jedru pri igrišču Šajspoh, na ribniku Mačkovci v Brestanici, pri bazenu v Brestanici in na  "kranjski" strani, na parkirišču pri mostu čez Savo v Brestanici.

Kako do postajališča za avtodome v Krškem?

Navodila za avtodomarje

Novo postajališče za avtodome v Krškem je pod Cesto krških žrtev v športnem parku pri Stadionu Matije Gubca. Z avtocestnega priključka Drnovo je v smeri Celja oddaljen dobrih 5 kilometrov, iz nasprotne smeri je z Valvasorjevega nabrežja do postajališče 3 kilometre.

Iz smeri Celja / V krožišču pri hidroelektrarni Krško izberete prvi izvoz in se bo Cesti krških žrtev peljete mimo starega mestnega jedra do krožišča pri starem mostu. Tam pot nadaljujete naravnost proti avtocesti in Drnovem, na svoji levi strani boste zagledali Stadion Matije Gubca, ob njem večje parkirišče in v križišču Ceste krških žrtev z Gubčevo ulico zavijete levo mimo pokopališča na vaši desni ter teniških igriščih na vaši levi do cilja.

Iz smeri Drnovega / Z avtocestnega priključka Drnovo pot nadaljujete proti Krškem. Ko pridete do prvega krožišča pred nakupovalnimi centri na vaši levi izberete tretji izhod (prvi gre proti naselju Brege, drugi proti krški obvoznici) in pot po Cesti krških žrtev nadaljujete mimo nakupovalnih centrov, dveh bencinskih črpalk (prva bo na vaši levi, druga na vaši desni) in Šolskega centra Krško - Sevnica s športno dvorano na vaši levi ter pokopališča na vaši desni pod cesto pridete do križišča, kjer ob desnem smerokazu zapeljete mimo pokopališča in teniških igriščih do cilja.

Namesto zaključka

KAJ JE ŽE: Po prvotnih načrtih so predvideli prostor za šest avtodomov, a sodeč po videnem in izkušnjah s postajališča v Kostanjevici na Krki bo lahko na utrjeni travnati površini "v dobri sezoni" parkiralo še nekaj več avtodomov. Ob postajališču so postavili več klopi ter dve "pečenjari" za obračanje mesnih in nemesnih dobrot, bo pa parkirišče delno osvetljeno z nizkimi svetlikami na stebričkih. 

IN KAJ ŠE POGREŠAMO: Prvi uporabniki bodo (zaenkrat) pogrešali informativno tablo z idejami za preživljanje dopoldneva, popoldneva ali več dni v teh koncih. Ne bi bilo pa napak niti, da po vzoru iz Kostanjevice na Krki svoje mesto najdejo zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov. 

IDEJE ZA IZLET Za bodoče uporabnike postajališča imamo nekaj idej za izlete. S postajališča se lahko peš ali s kolesom odpravite v več smeri. Ob nasipu reke Save lahko pridete vse do hidroelektrarne Brežice, ob večnamenski poti mimo pokopališča in ob krški obvoznici se lahko s kolesi pripeljete do Drnovega in naprej do Kostanjevice na Krki (ko bodo vzpostavili kolesarsko povezavo Krško - Kostanjevica na Krki bo kolesarjenje še varnejše).

Če boste s parkirišča pri stadionu zavili desno, se lahko s kolesom brez težav pripeljete v staro mestno jedro ali prek mosta čez Savo na Videm. Z Vidma vas lahko noge odnesejo na Sremič, Libno ali pa ob obvoznici pod Vipapom do krožišča na levem bregu pri tretjem mostu čez Savo v Žadovinku, od tam pa je do postajališča le nekaj počasnih korakov.

(bš)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja