Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
26.03.2022
18:19
Kako kaže v vinogradih
Foto: arhiv ePosavje
V Posavju je zaživelo novo prostovoljno društvo vKROG, ki združuje člane z namenom širjenja kulture pitja vina v povezavi z ostalimi področji kulture ter kulinarične tradicije regije.

vKROG

KRŠKO Kot pravijo v Društvu ljubiteljev vina in kulture Posavje vKROG, je ideja o nastanku društva nastala med posamezniki, ki delujejo na področju turizma in kulture in so bili v lanskem letu vključeni v tečaj Sommelier I stopnje.

 "Znanje, ki so ga pridobili, bodo širili med zainteresirane ljubitelje vin in kulture, ki se želijo izpopolnjevati in izobraževati na omenjenem področju. V svoje vrste vabimo vse, ki jih mika pridobivanje novega znanja, obiskovanje primerov dobrih praks ter organizacija tematskih dogodkov v povezavi s kulturo in gastronomijo. Odprti smo za ljudi različnih starostnih skupin, ki prihajajo iz različnih področij delovanja, le da imajo strast, ki jo želijo razvijati v prostem času," dodajajo v sporočilu.

Člani upravnega odbora

V upravnem odboru društva vKROG so Miha Ritonja, Nina Zadravec, Mojca Florjanič, Melita Saviozzi, Sašo Panić, Katja Radanovič, Hana Zorko, Jerneja Smole in Ksenja Kragl.

vinogradništvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja