Skip to main content
Torek, 16. april 2024
26.01.2022
13:25
Orehovec, dr. Mihajla Rostoharja Krško
Foto: Mestna občina Krško
V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Posavju je državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec danes obiskal OŠ dr. Mihajla Rostoharja v Krškem.

Državni sekretar na OŠ dr. Mihajla Rostoharja v Krškem

KRŠKO Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja v Krškem je lani praznovala 40 let izvajanja posebnega programa. Z ravnateljico dr. Barbaro Smolej Fritz, direktorico občinske uprave Mestne občine Krško Melito Čopar in vodjo oddelka za družbene dejavnosti Petrom Planincem so govorili predvsem o gradnji novega objekta te šole za učence s posebnimi potrebami ter možnostih sofinanciranja.

Mestna občina Krško je namreč konec leta 2020 začela s postopkom spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta za ureditev dela starega mestnega jedra Krškega s ciljem, da tam umesti nov objekt OŠ dr. Mihajla Rostoharja. Šola na obstoječi lokaciji na Vidmu v Krškem namreč nima prostorskih možnosti za širitev in ne ustreza več standardom za izvajanje osnovnošolskega programa izobraževanja otrok s posebnimi potrebami. S tem namenom Mestna občina Krško na območju delavnic nekdanje srednje tehnične šole v starem mestnem jedru Krško umešča nov objekt.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

 

Po besedah ravnateljice število otrok s posebnimi potrebami v zadnjih letih narašča, okoli 70 % jih prihaja iz krške občine, ostali pa iz ostalih posavskih občin, pa tudi Kozjega in Šentjerneja. V vseh teh letih se je šola tudi kadrovsko krepila z različnih področij dela z otroki s posebnimi potrebami.

Kot je poudarila direktorica občinske uprave Čoparjeva v prihodnje lokalna skupnost od ministrstva pričakuje sistemske rešitve, kot je npr. sprememba statusa te šole v regijsko izobraževalno ustanovo, hkrati pa tudi možnost sofinanciranja izgradnje novega objekta te osnovne šole s strani ministrstva.

Mestna občina Krško

(eP)

krško
politika
občinski svet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja