Skip to main content
V Posavju 18° C Sreda, 28. september 2022
21.12.2019
21:26
Dedek Mraz v Radečah
Foto: Doroteja Jazbec
Društvo prijateljev mladine Radeče je v tem začetku in koncu tedna pripravilo obdarovanje predšolskih otrok, začenši z obiskom Dedka Mraza v centru mesta.

Za kulturno obarvan in smeha poln uvod so s predstavo Sedem kur in lisica poskrbele članice gledališke skupine Kure Gledališkega društva Radeče s spremljavo na kitari (Klemen Nikolič).

Po končani igri so bile vse mlade oči uprte proti vratom v dvorano radeškega kulturnega doma, skozi katera je vstopil težko pričakovan dobri mož. S pomočjo ljubiteljskih igralk Kur je nato obdaril skupno kar 120 otrok. Razdeliti pa mora še 44 daril, katera bo predal otrokom v Vrhovem in na Svibnem.

V petkovem popoldnevu je Dedek Mraz tako obiskal še otroke z Vrhovega – program so po tradiciji pripravili kar otroci gledališke skupine vrhovškega prosvetnega društva za preostale prijatelje otroke, kot zadnji pa bodo obdarjeni otroci, ki prebivajo na območju Krajevne skupnosti Svibno, in sicer v ponedeljek, 23. decembra v prostorih tamkajšnje podružnične šole, ob čemer prav tako svibenski učenci pripravijo spremljajoč kulturni program.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Sredstva za nakup darila, vrednost katerega se giblje okrog deset evrov zagotavlja (tudi) Občina Radeče, ki sofinancira delovanje Društva prijateljev mladine Radeče. Skupno 164 darilom so se pridružila še 3 samoplačniška - za ta so starši sami izrazili željo, da jih Dedek Mraz nameni njihovim otrokom, katerim sicer po starosti ne pripada več, imajo pa mlajše sorojence in da je dogodek obdarovanja "darilno enakopraven" je DPM Radeče stopilo naproti želji staršev, je povedal Martin Simčič, predsednik DPM Radeče, ki je obdarovanje minuli ponedeljek spremljal z balkonskega dela dvorane v družbi nekaterih preostalih prostovoljcev DPM Radeče in gasilcev, ki so poskrbeli za požarno varovanje prireditve.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja