Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
10.01.2022
09:48
Vreme, 10. januar 2022
Grafika: wetterzentrale.de
Po sneženem in oblačnem ponedeljku prihajajo sončni dnevi. Do naslednjega ponedeljka hladna jutra, sončni popoldnevi in brez padavin.

Vreme v Posavju, 10. - 16. januar 2022

Vremenska slika

Nad južnim Sredozemljem je ciklon, nad Alpami in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi proti Skandinaviji in Pirenejskemu polotoku. Nad naše kraje doteka razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Od 10. - 16. januarja 2022 v nekaj besedah:

  • PONEDELJEK: Sneženje bo ponehalo, oblaki se bodo razkadili šele proti večeru
  • TOREK: Sončno, zjutraj okoli -3°C
  • SREDA: Sončno, zjutraj okoli -5°C
  • ČETRTEK: Sončno, zjutraj okoli -7°C
  • PETEK: Z jugozahodnikom najtoplejši dan v tednu (+9°C)
  • SOBOTA IN NEDELJA: Jutro bo hladno (-4°C), popoldneva pa prijetna (+6°C)

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do petka

Območje visokega zračnega tlaka nad Evropo bo v naslednjih dneh dobro vplivala na vreme (in ljudi) pri nas. Ponedeljek bo na jugovzhodu še megleno oblačen, proti popoldnevu se bo začelo jasniti, od torka naprej pa nas čaka obilo sonca. Jutra bodo hladna, še najhladnejše bo z -7°C četrtkovo jutro. Najvišje dnevne temperature bodo do konca delovnega tedna med 1 in 3°C, najtoplejši dan tega tedna bo zaradi vpliva jugozahodnika petek, ko bi se lahko odgrelo tudi do 9-10°C. 

Vikend

V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo podobno vreme. Jutra bodo še tako hladna kot na začetku tedna, najvišje dnevne temperature pa bodo med četrtkovimi in petkovimi - kot kaže zaenkrat, najvišje dnevne temperature bodo okrog 6°C. Izkoristite lepo vreme za sprehode v naravi.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja