Skip to main content
V Posavju 6.4° C Sreda, 7. december 2022
13.06.2022
08:29
Trg v Brestanici, gasilski dom
Foto: ePosavje.com
Z Mestne občine Krško so svetniku Vladu Bezjaku odgovorili, da bodo skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo kmalu začeli s postopkom ureditve ceste pri gasilskem domu v Brestanici.

Ureditev prehoda za pešce pri gasilskem domu v Brestanici

KRŠKO Svetniku Bezjaku so odgovorili, da projekt ureditve umirjanja prometa in prehod za pešce in kolesarje z vsemi ostalimi potrebnimi ureditvami pri gasilskem domu v Brestanici vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Oktobra lani smo poročali, da bodo tam uredili prehod za pešce.

Sredstva v proračunu so zagotovljena

Julija lani so podpisali sporazum o sofinanciranju, v Krškem so nato zagotovili potrebna sofinancerska sredstva v proračunu za leto 2022. Sredstva so zagotovljena v načrtu razvojnih programov na projektu "OB054-22-0042 »Ureditev državne ceste R2 422/1333 med km 15+170 in km 15+300 s poudarkom na varnosti kolesarjev in pešcev-Brestanica«".

Predvidoma naslednji teden objava javnega naročila

Na Mestni občini Krško pravijo, da je po informacijah odgovornih na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, trenutno v teku postopek izbire izvajalca. Kot pravijo, bodo predvidoma v naslednjem tednu na portalu javnih naročil objavili javno naročilo.

krško

Pridružite se nam