Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
31.03.2022
09:22
Mestna občina Krško in Občina Kostanjevica na Krki sta začeli s skupnim projektom gradnje kolesarske povezave Krško–Kostanjevica na Krki v dolžini 19,5 kilometra, ki naj bi bila dokončana maja 2023.

Dela potekajo na več odsekih

KRŠKO Gradbena dela trenutno dela potekajo na odsekih Velika vas–Veliki Podlog, Drnovo–Velika vas, Pristava–-Križaj in Dobe–Kostanjevica na Krki. Dela, ki so se začela v začetku leta, bodo po terminskem planu na celotni trasi zaključena v aprilu 2023.

Kolesarska povezava Krško - Kostanjevica na Krki

Trasa poteka od križišča pri stadionu Matije Gubca Krško, nadaljuje mimo pokopališča do Žadovinka, skozi Brege in Drnovo do Velike vasi, naprej v smeri Velikega Podloga po nadvozu nad avtocesto, se v Velikem Podlogu priključi na državno cesto Drnovo-Križaj, od Križaja do Kostanjevice ter se zaključi v Prekopi.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Kaj vse so doslej že uredili?

Na odseku med Veliko vasjo in Velikim Podlogom so uredili nosilni del kompletne voziščne konstrukcije, na novo položili kanalizacijo širokopasovnega omrežja, sledilo bo asfaltiranje. Na odseku Drnovo–Velika vas so dela po izkopu v fazi priprave na asfaltiranje. Na odseku Pristava–Križaj so v zaključni fazi dela prestavitve namakalnega sistema, obenem pa tudi prestavitev in zaščita obstoječega voda telekomunikacijskega omrežja. Na odseku Dobe–Kostanjevica na Krki so izvedli široki izkop, trenutno potekajo dela za izvedbo drenaže.

(Mestna občina Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja