Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
27.01.2022
09:00
Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
Foto: Vlada RS @ Flickr
Vlada Republike Slovenije je v sredo, 26. januarja, v sklopu delovnega obiska v Posavski regiji obiskala tudi Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru.

Korak bližje k novi stavbi Fakultete za turizem

BREŽICE Srečanja na brežiški Fakulteti za turizem so se z vladne strani udeležili predsednik Vlade Republike Slovenije g. Janez Janša, ministrica z Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport g. Marjan Dolinšek ter s strani Univerze v Mariboru rektor dr. Zdravko Kačič, prorektor za infrastrukturo dr. Miralem Hadžiselimović in dekan Fakultete za turizem dr. Boštjan Brumen.

Na srečanju so na fakulteti predstavili svoje raziskovalne in predvsem izobraževalne napore na področju turizma, saj kljub trenutni krizi povečujejo število študentov in hkrati uspešno sodelujejo na številnih raziskovalnih in razvojnih projektih tako lokalno kot tudi mednarodno. Prav nekaj primerov slednjih so predstavili tudi ministrici dr. Heleni Jaklitsch, saj je fakulteta sodelovala tudi pri projektih na območju Gorskega kotarja, kjer živi avtohtona slovenska narodna manjšina.

Fotogalerija (Foto: Vlada RS @ Flickr):

Osrednja tema srečanja je bila prostorska problematika Fakultete za turizem, ki se kljub številnim naporom in trudu sooča s prostorsko stisko. Fakulteta namreč nima lastnih predavalnic in je zato primorana najemati prostore na različnih lokacijah v Brežicah. S svojim obiskom je Vlada RS izkazala, da so prepoznali projekt gradnje Fakultete za turizem kot strateško pomemben tako za Univerzo kot tudi za razvoj regije Posavje. Fakulteta ima sicer tudi že 4 leta pripravljeno veljavno gradbeno dovoljenje za zgradbo, ki bi bila umeščena na območje nekdanjega dijaškega doma na Trgu Jožeta Toporišiča.

Ob prisotnosti predsednika vlade g. Janeza Janše, župana Občine Brežice g. Ivana Molana in prorektorja za infrastrukturo Univerze v Mariboru dr. Miralema Hadžiselimovića so državni sekretar g. Marjan Dolinšek, dekan Fakultete za turizem dr. Boštjan Brumen in rektor Univerze v Mariboru dr. Zdravko Kačič podpisali Pismo o nameri investicije za potrebe Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. Podpisano pismo o nameri pomeni pomemben preboj in korak bližje k uresničitvi pomembnega investicijskega projekta, predvsem za fakulteto ter tudi univerzo in občino Brežice. S tem se bi fakulteti zagotovilo ustreznejše učno in delovno okolje ter širša promocija slovenskega gospodarstva in turizma.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

fakulteta za turizem
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam