Skip to main content
V Posavju 7° C Sobota, 4. februar 2023
12.05.2022
11:56
Kulinarično vinski praznik v Kostanjevici na Krki
Foto: Anton Hruševar
V Gostišču Žolnir, je v petek, 6. maja, potekalo podelitev priznanj za najbolj kakovostna vina, prav tako pa tudi za najbolj kakovostne domače suhomesnate dobrote in za najboljši domači kruh.

Kulinarično vinski praznik v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI Letos so tako po daljšem premoru ponovno združili moči Društvo vinogradnikov Kostanjevica na Krki in Društvo domače koline Kostanjevica na Krki. Po oceni vinogradniških sodnikov v sestavi Jure Grubar, Gregor Štemberger, Rok Dvojmoč, Jože Prah in Jernej Martinčič - ocenili so 98 vzorcev letnika 2021 in starejših - je najboljšo oceno dobil cviček, ki ga je pridelala klet Vina Jelinčič, za najbolj ocenjeno vino je nagrado dobila Klet Krško. Velike zlate medalje so prejeli vzorci Vin Jelinčič ter Mateje in Andreja Kuharja. Po podelitvi ostalih priznanj za vina je sledila podelitev priznanj za najboljše domače dobrote.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po oceni komisiji in sodnikov v sestavi Franc Kovačič, Franc Sotošek, Andrej Košak,Boris Kranjc, Karli Kozole, Peter Ivačič in Braco Miroševič je najboljši vzorec salame prinesel Boštjan Sintič, 2. mesto Petra Kralj Košmrlj in 3. Silvo Vide. Pri vzorcih dimljene špehovke sta si 1. Mesto delila Drago Kranjc ter Boštjan Sintič, tretjo najbolšo špehovko je na ocenjevanje prinesel Andrej Košmrlj. Vzorce špeha in domače klobase so ocenjevali Jože Petkovšek, Stane Bučar, Silvo Vide, Miran Macedoni in Alojz Zorič. Najboljši špeh je ustvaril Boštjan Sintič, drugo mesto je zasedel Dražen Beluh, tretje pa Andrej Dušak.

Tudi najboljše domače klobase je naredil Boštjan Sintič, sledila sta mu Franc Kerin in Stane Bučar. Pri vzorcih šinka je bil najbolj Silvo Vide, pri vzorcih kruha pa zopet Boštjan Sintič . Sintič je bil prvi tudi v kombinaciji, drugomesto je zasedla družina Bakšiš, tretje pa družina Drmaž. Nagrade, plakete ali priznanja sta podelila predsednik društva domače koline Franc Kovačič in predsednik društva vinogradnikov Matej Kuhar, celotno prireditev je povezoval Jakob Zaman

Anton Hruševar

kostanjevica na krki
vinogradništvo
turizem

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja