Skip to main content
V Posavju 11.5° C Sreda, 19. maj 2021
16.02.2021
07:53
Nuša in Frenk Derenda
Grafika: ePosavje
Nuša Derenda, ki v glasbenih vodah aktivno krmari že tri desetletja, je povedala, da življenje od lanske pomladi poteka povsem drugače. Epidemija je prizadela tudi ostale, ki so povezani s koncerti.

Kulturni ustvarjalci v času epidemije

Nuša Derenda: "Sploh nikoli nisem razmišljala, da bi prišlo do česa takega"

KRŠKO Epidemija COVID-19 je zelo spremenila življenje ustvarjalcev v kulturi in zabavi. "Tale COVID19 je res malo premešal vse skupaj. Res smo se znašli v situaciji... Jaz nisem sploh nikoli razmišljala o tem, da bi prišlo do česa takega. Vse možno sem razmišljala - da lahko zbolim, da se lahko karkoli zgodi in ne bo mogla več prepevati ali pa da ne bom mogla več opravljati tega, kar najraje in že dolgo počnem. Vedno sem razmišljala za prihodnost in takrat, ko je bilo ogromno dela, sem tudi ogromno delala. To leto je bilo zame osebno ena pavza, ki mi je mogoče celo dobrodošla," nam je povedala Nuša Derenda.

"Je ena takšna prelomnica"

Predvsem v smeri, tako sogovornica, "da se spočijem, da razmislim, kaj bom delala v prihodnje, ali si še želim toliko nastopati, ali še želim nastopati. Pač, je ena takšna prelomnica."

"Naša velika oprema stoji od začetka marca"

"Tehnična podpora dogodkov in koncertov je v totalni krizi, dogodkov ni"

Zaradi epidemije sta brez posla ostala oba z možem, ki se ukvarja z ozvočevanjem dogodkov. "Tudi naša branža, tehnična podpora dogodkov in koncertov je trenutno v totalni krizi, dogodkov ni. Nekje lani tak čas smo delovali še normalno. Naše podjetje dela maturantske plese v Celju, v Golovcu in januar, februar, do začetka marca je še šlo. Potem se je ustavilo. Naša velika oprema od takrat stoji, ker ni bilo večjih dogodkov," pa dodaja Frenk Derenda.

"V tej branži je zelo veliko ljudi, ki smo ostali brez posla"

Sogovornik ob tem izpostavlja, da je poleg njih tu še veliko ljudi, ki postavljajo odre, postavljajo aluminijaste konstrukcije. "V tej branži je zelo veliko ljudi, ki smo ostali brez posla."

Nova skladba in videospot

"Še vedno sem navajena na televizijo, bližje mi je kot družabna omrežja"

Nuša Derenda čas namenja ustvarjanju novih pesmi. "Trenutno sem posnela eno skladbo in mislim posneti še videospot. Skladbo bom objavil kot videospot. Kažejo se tudi nekatere oddaje, še vedno sem bolj navajena na televizijo. Še vedno je to medij, ki je meni bližje kot pa družabna omrežja. Nekaj se odpira, neke nove oddaje in na ta način se povezujemo," nam je še zaupala pevka, ki je pred 20 leti s skladbo Energy zastopala Slovenijo na Evroviziji.

"Imam tudi plan B"

"Važno, da smo zdravi"

"Sem pa že razmišljala - ne samo lani, tudi kakšno leto prej, kaj bi še počela, če ne bi več toliko nastopala. Imam tudi plan B. V preteklosti sem imela zelo povpraševanja po tem, da bi prenašala svoje znanje na mlajše generacije. Mogoče celo razmišljam celo v tej smeri, ampak še vedno bom rada nastopala, če bo kdo želel, da mu pridem zapet. Verjetno bom tudi kdaj organizirala še tudi kakšen koncert. Pomembno je, da smo zdravi in da poskušamo ta čas usmeriti sebi v prid. Veliko sem športala, veliko sem kuhala, čisto drugače kot še pred 10 leti. Važno, da smo zdravi.

(eP)

koronavirus
brežice
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja