Skip to main content
V Posavju 7.9° C Ponedeljek, 27. marec 2023
21.04.2022
12:35
Minister za zdravje v Brežicah
Foto: Občina Brežice
Z Občine Brežice so sporočili, da je minister za zdravje Janez Poklukar obiskal Splošno bolnišnico Brežice.

Minister za zdravje v Splošni bolnišnici Brežice

BREŽICE Kot pravijo v sporočilu, "je minister za zdravje Janez Poklukar v petek, 15. aprila, obiskal Splošno bolnišnico (SB) Brežice in se sestal z direktorico bolnišnice Anico Hribar ter predstavnico Občine Brežice - direktorico občinske uprave Patricio Čular, ki opravlja funkcijo predsednice sveta zavoda bolnišnice. Sestanka se je udeležil tudi minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak."

Negovalna bolnišnica za Posavje

Na sestanku so, tako pravijo na Občini Brežice, "pregledali dosedanja vlaganja v bolnišnico in govorili o prihodnjih vlaganjih v razvoj. Strinjali so se, da je brežiška bolnišnica v zadnjih dveh letih pridobila kar nekaj razvojnih programov in investicij, ki odražajo njen pomen kot regijske bolnišnice. Podpora posavskih občin razvoju bolnišnice Kot je dejala predsednica sveta zavoda Patricia Čular, posavske občine podpirajo vlaganja v bolnišnico. S sklepom, sprejetim na 86. seji Sveta Regije Posavje, so podprle izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo objekta F (akutna bolnišnična obravnava) in rekonstrukcija objekta A za potrebe negovalne bolnišnice za Posavje. Občina Brežice je v letu 2021 že namenila dobrih 40.000 evrov za sofinanciranje nakupa opreme in izdelavo projektne dokumentacije."

Splošna bolnišnica Brežice

Naprava za magnetno resonanco

Kot je dejal minister Poklukar, bo ministrstvo za zdravje z napravo za magnetno resonanco (MR) 1,5 T opremilo brežiško bolnišnico, ki je do sedaj kot regijska bolnišnica ni imela. Bolnišnica Brežice je vključena v izvedbo postopka skupnega javnega naročanja naprav MR. Skupni postopek javnega naročila za nakup naprave za magnetno resonanco bo izpeljalo ministrstvo, ki bo zagotovilo tudi sredstva za nakup in montažo magneta, gradbeno - obrtniška dela za umestitev magneta v prostor novega RTG oddelka bo financirala bolnišnica. V načrt razvojnih projektov ministrstva bodo uvrstili gradnjo novega objekta F, ki ga bolnišnica potrebuje za namestitev bolnikov v akutni bolnišnični obravnavi. Kot je izpostavila direktorica bolnišnice, obstoječe 4 do 8 posteljne sobe niso primerne za potrebe izolacij, kar je pokazala epidemija Covid-19.

Nova oprema za endoskopijo in program za dializo za akutne bolnike

"Minister Janez Poklukar si je skupaj z direktorico bolnišnice Anico Hribar in direktorico občinske uprave Patricio Čular ogledal tudi pridobitve bolnišnice – oddelek za Centralno intenzivno terapijo (CIT) za katerega je sredstva prispevalo tudi ministrstvo, nato prostore, kjer bo nameščena naprava za magnetno resonance in prostore z novo endoskopsko opremo za gastroskopijo in kolonoskopijo. Ministrstvo je bolnišnici odobrilo tudi program za dializo za akutne bolnike, ki se zdravijo v bolnišnici. Pred tem je bilo zanje potrebno poiskati dializo drugje, kar je predstavljajo dodaten stres za bolnika in daljšo obravnavo, sedaj pa je kakovost zdravljenja in bivanja bolnikov višja. Kot je dejala direktorica bolnišnice, so prvo dializo že uspešno izvedli," še pravijo v Brežicah.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

zdravje
splošna bolnišnica brežice
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice