Skip to main content
V Posavju 1.7° C Petek, 28. januar 2022
30.07.2020
19:07
Krško, nov smetarski tovornjak
Foto: Kostak d. d.
Te dni je na krške in kostanjeviške ceste zapeljal nov smetarski tovornjak, ki z napisom opozarja na odgovorno ravnanje z odpadki pri ekoloških otokih. Več o novi pridobitvi v nadaljevanju.

Na posavskih cestah nov smetarski tovornjak

Tovornjak nosi sporočilo o odgovornem ravnanju z odpadki

Skoraj vsak vikend se namreč dogaja, pa tudi med tednom, da nekateri občani pred posode za odpadke odložijo cel kup kosovnih odpadkov - od štedilnikov, WC školjk, pohištva, jogijev do gradbenih odpadkov. Takšni prizori kvarijo izgled našega okolja in trud vseh občanov, ki skrbno ločujejo odpadke.

Vsak en korak za čisto okolje

Kostakove smetarske ekipe v vseh vremenskih pogojih in tudi v izrednih razmerah skrbijo za odvoz odpadkov iz gospodinjstev.

Ekološki otok niso namenjeni odlaganju kosovnih odpadkov!

Ekološki otoki niso namenjeni odlaganju kosovnih odpadkov, kot tudi kamioni za odvoz ločeno zbranih frakcij ne morejo odvažati te odpadke.

Enkrat letno lahko naročite brezplačen odvoz kosovnih odpadkov

"Za odvoz večjih količin kosovnih odpadkov iz vašega gospodinjstva v občinah Krško in Kostanjevica na Krki lahko naročite brezplačni odvoz enkrat letno, skozi vse leto pa jih lahko pripeljete v Center za ravnanje Spodnji Stari Grad vsak delovnik in tudi ob sobotah," pravijo v družbi Kostak d. d.

Kosovni odpadki na ekološki otok ne sodijo

Poskrbite za vaše kosovne odpadke tudi vi in jih ne odlagajte na ekološke otoke. Če prenavljate vaš dom, večje odpadke pripeljite v Center za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad. Le nekaj minut vožnje in vaši odpadki bodo na pravem mestu, okolje pa čisto.

(eP)

krško
kostanjevica na krki
kostak krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja