Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
21.05.2020
08:36
Maraton nadzora hitrosti v Posavju
Grafika: ePosavje.com
Policisti bodo v sredo in četrtek na 629 lokacijah izpeljali maraton nadzora hitrosti. Akcija bo potekala tudi na območju posavskih policijskih postaj, v nadaljevanju lokacije s posavskih cest.

Maraton nadzora hitrosti na posavskih cestah

V sredo in četrtek na 629 lokacijah po Sloveniji

KRŠKO Na policiji pravijo, da bodo v sredo in četrtek, 20. in 21. maja, izpeljali maraton nadzora hitrosti, ko bo 205 policistov na 629 lokacijah preverjalo vaše težke noge. V  policiji želijo z večjo prisotnostjo na terenu spodbuditi voznike, da se med vožnjo zavedajo pomena spoštovanja prometnih pravil in omejitev.

"Vozimo umirjeno, spoštujmo omejitve hitrosti in prispevajmo k varnosti"

"To je odgovornost, ki jo družba zahteva od vsakega izmed nas, saj lahko le tako drug drugemu zagotavljamo varno udeležbo v prometu, torej tudi varno pot v službe, šole in nazaj domov. Zato pozivamo, vozimo umirjeno, spoštujemo omejitve hitrosti ter tako maksimalno prispevajmo k lastni varnosti in varnosti drugih udeležencev," pravijo policisti.

Kje bo nadzor potekal v Posavju?

Krško

Sodeč po podatkih Generalne policijske uprave, bo v Posavju največ aktivnosti v četrtek, 21. maja. Policiste Policijske postaje Krško boste lahko tako v četrtek zjutraj srečali v Brestanici in na Senovem, nato bodo hitrost preverjali v Spodnji Libni, pa v Velikem Mraševem in Dolnji Prekopi, pa tudi v Veliki vasi pri Krškem na cesti Smednik - Drnovo ter v Krškem na glavni cesti Boštanj - Drnovo.

Brežice

Policisti Policijske postaje Brežice bodo četrtkovo jutro začeli na Zgornjem Obrežu, nadaljevali pri Trebežu in na Dvorcah, na cesti Čatež - Slovenska vas, nato pa še na Mostecu, izven naselja Bukošek, v Cundrovcu in v Novi vasi pri Mokricah.

Sevnica

Na območju Policijske postaje Sevnica imajo policisti v načrtu več kontrolnih točk. V Boštanju (na cesti Sevnica - Krško) bodo začeli ob 6. uri zjutraj, na Logu jih boste lahko srečali zjutraj in popoldne, dopoldne bodo merili hitrost izven naselja Blanca in v naselju Dolnje Brezovo, popoldne pa tudi na Orehovem in v Gabrijelah.

Največja pozornost prometnikov bo usmerjena na cesto Boštanj - Drnovo

V načrtu 10 terminov

Največja pozornost bo namenjena nadzoru hitrosti na glavni cesti Boštanj - Drnovo. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto imajo tako na omenjeni cesti v načrtu 10 terminov na različnih lokacijah. Vašo hitrost za volanom bodo na omenjeni glavni cesti v četrtkovem jutru in dopoldnevu nadzirali v Krškem in izven naselja Blanca, v dopoldnevu v Boštanju in na Logu, proti popoldnevu pa izven naselja Arto in znova tudi v Krškem.

Nadzor tudi na avtocesti

Prometni policisti bodo v četrtek tudi na avtocesti Ljubljana - Obrežje, v načrtu imajo nadzor od 6. do 18. ure, med 7. in 17. uro jim bodo na pomoč prišli kolegi iz Specializirane enote za nadzor prometa Sektorja prometne policije iz Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi.

"Osnovni namen nadzora ni kaznovanje voznikov"

"Spremljajte prometno signalizacijo in se ravnajte po omejitvah hitrosti"

Na policiji pravijo, da "osnovni namen nadzora ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad. Vožnja v skladu s predpisi od voznikov zahteva, da spremljajo prometno signalizacijo in se ravnajo po omejitvah hitrosti, nikakor pa ni namen nadzora, da bi vozniki v pričakovanju kontrol vozili nerazumno počasi in s tem ovirali promet." Od voznikov tako pričakujejo, "da poznajo omejitve hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo tudi takrat, ko ni nadzorov."

V Sloveniji ugodna prometna varnost

"A vstopamo v obdobje, ko je s prometnovarnostnega vidika bolj rizično"

Ob tem dodajajo, da zaenkrat v Sloveniji beležimo ugodno prometno varnost. Do 19. maja je na slovenskih cestah umrlo 29 oseb, v enakem obdobju lani pa 40. V prvih štirih mesecih letošnjega leta se je 141 ljudi hudo telesno poškodovalo, v enakem obdobju lani pa 178. "Kljub vsemu vstopamo v obdobje, ki je s prometnovarnostnega vidika bolj rizično - v lanskem letu je v obdobju od 19. maja do konca avgusta v prometnih nesrečah umrlo 28 ljudi, od tega 13 v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi hitrosti.  V tem obdobju se je hkrati hudo telesno poškodovalo 332 ljudi," še pravijo policisti.

(bš)

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja