Skip to main content
V Posavju 19.6° C Sobota, 25. junij 2022
10.08.2021
13:14
Železniška postaja Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Potem, ko so rok za oddajo ponudb za izdelavo projektne dokumentacije za nadgradnjo železniških postaj Sevnica in Krško podaljšali za štiri dni, je prejšnji četrtek projekt dobil nadaljevanje.

Dokumentacija za nadgradnjo? Zaenkrat še ne

KRŠKO Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so namreč za javno naročilo Izdelava projektne dokumentacije za nadgradnjo železniške postaje Sevnica in gradnjo novega podvoza ter nadgradnjo železniške postaje Krško objavili, da so zavrnili dve prispeli ponudbi. 

Za objavljeno javno naročilo so prejeli dve ponudbi, ponudbo družbe SŽ – Projektivno podjetje Ljubljana iz Ljubljane za ponudbeno ceno 2.419.150,20 evrov in ponudbo družbe TIRING inženiring, d.o.o. iz Trzina za ponudbeno ceno 2.586.400 evrov.

Ponudbi ustrezni, a ...

V odločitvi so zapisali, da za pregledani ponudbi razlogi za izključitev ne obstajajo, obe pa izpolnjujeta pogoje za sodelovanje, "ustrezata potrebam in zahtevam naročnika, določenim v tehničnih specifikacijah in v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila, sta prispeli pravočasno in ni dokazano nedovoljeno dogovarjanje ali korupcija, naročnik pa jih ni ocenil za neobičajno nizki."

"Ponudbi presegata zagotovljena sredstva"

Tako v obrazložitvi zavrnitve ponudb pišejo, da so na podlagi petega odstavka 90. člena ZJN-3 sprejeli odločitev in zavrnili ponudbi, s tem pa postopek zaključili brez oddaje naročila.

Zdaj? "Konkurenčni postopek s pogajanji"

In kje tiči razlog za takšno odločitev? "Ponudbi obeh ponudnikov presegata zagotovljena sredstva. Naročnik bo predmetno javno naročilo oddal po konkurenčnem postopku s pogajanji v skladu z b. točko prvega odstavka 44.člena ZJN-3," dodajajo.

(bš, eP)

krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja