Skip to main content
V Posavju 16.9° C Ponedeljek, 2. avgust 2021
27.05.2021
14:36
Nov most v Cerkljah ob Krki
Foto: ePosavje.com
Uspešno sodelovanje Ministrstva za obrambo in Občine Brežice se bo nadaljevalo tudi v prihodnje. Letos in naslednje leto bodo med drugim nadaljevali z obnovo ceste od Velikih Malenc proti Pirošici.

Sofinanciranje investicij lokalne javne infrastrukture

BREŽICE Brežiški župan Ivan Molan in obrambni minister Matej Tonin sta podpisala pogodbo o sofinanciranju investicij lokalne javne infrastrukture v občini Brežice v tem in naslednjem letu, v nadaljevanju pa sta si ogledala skupno investicijo, nov lesen most v Cerkljah ob Krki.

430 tisoč evrov letno

Pogodba med Občini Brežice in Ministrstvom za obrambo opredeljuje sodelovanje na račun posodobitve cerkljanskega letališča in se sklepa vsaki dve leti. "Gre za 430 tisoč evrov letno, sredstva pa se namenjajo za ureditev infrastrukture. V letošnjem in naslednjem letu gre za nadaljevanje ceste od Velikih Malenc proti Pirošici, prav tako gre za ceste, ki se bodo urejale tudi v drugih krajevnih skupnostih," pojasnjuje brežiški župan Ivan Molan.

"S skupnimi močmi do enega najlepših mostov v tem delu Slovenije"

Skupaj z ministrstvom so uredili kar nekaj infrastrukture, dodaja Molan, z obrambnim ministrom pa sta še uradno odprla najnovejšo skupno naložbo, nov cerkljanski most. "Gre za most in cesto v vrednosti okoli 930 tisoč evrov, od tega je 525 tisoč evrov namenilo ministrstvo in lahko rečem, da s skupnimi močmi prišli do enega najlepših mostov v tem delu Slovenije."

V interesu Ministrstva za obrambo je, da vlagamo v komunalno infrastrukturo v občinah, kjer je prisotna Slovenska vojska, je ob obisku Cerkelj ob Krki povedal minister Matej Tonin. "Na ta način pomagamo dobremu sobivanju lokalnega prebivalstva in vojske."

Dve novi gasilski vozili, društvom pa 90 tisoč evrov

Kot je še dodal Tonin, je ministrstvo za obrambo, kamor spadata tudi zaščita in reševanje, prispevalo k nabavi dveh gasilskih vozil v občini, brežiškim gasilskim društvom pa je v okviru protiepidemioloških ukrepov namenilo 90 tisoč evrov.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi