Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
07.08.2022
11:36
Obnova šole na Blanci
Foto: arhiv ePosavje
Na Osnovni šoli Blanca je v času počitnic zelo pestro, saj poteka obnova osrednje stavbe. Kako daleč so dela na šoli, kjer se že vrsto let soočajo s prostorsko stisko? Več v nadaljevanju.

Dela potekajo po načrtu

SEVNICA Šolska stavba na Blanci je za 154 učencev, 72 vrtčevskih otrok in 35 zaposlenih občutno premajhna. Že vrsto let se soočajo s prostorsko stisko. Z novo naložbo bodo pridobili nove prostore, namenjene pouku in predšolski vzgoji, majhna in zastarela kuhinja pa bo z rekonstrukcijo sodobna in velika.

Kuhinjo bodo septembra že uporabljali

Vsa dela potekajo v skladu s terminskim načrtom, je povedal župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. "Na prizidku se izvajajo gradbena, na kuhinji pa že obrtniška dela. Terminski plan namreč predvideva, da kuhinjo septembra že pričnejo uporabljati. Lahko ocenim, da je delo na Osnovni šoli Blanca v okviru načrtovanih del in da bodo del gradbišča, ki je načrtovan, da bo zaključen v tem letu, tudi tako zaključen. Ostala dela pa se nadaljujejo v naslednje leto, tako da osnovna šola pridobi dodatne prostore za potrebe šole in vrtca v naslednjem letu."

"Dela odlično potekajo"

Da dela dobro potekajo, je dejal tudi predsednik uprave izbranega izvajalca del družbe Kostak Miljenko Muha. "Dela odlično potekajo, vsi so zadovoljni." Naložba bo sicer stala 2,3 milijona evrov in bo v celoti krita iz občinskega proračuna.

Obnova šole na Blanci

Nova šola v Krmelju, dodatne igralnice v Boštanju

Na objektih šolske in predšolske vzgoje v občini Sevnica se kaže potreba po nekaterih dodatnih ureditvah. Ocvirk je izpostavil, da trenutno pripravljajo dokumentacijo za osnovno šolo v Krmelju. "Gre praktično za novogradnjo te šole, ki je v delu dotrajana in kjer poteka pouk na dveh lokacijah. Ta investicija je v pripravi za prihodnje obdobje, hkrati pa bomo sledili potrebam, ki nastajajo. Ocenjujemo, da bodo nastajale predvsem na predšolski vzgoji, glede na situacijo, ki se bo odvijala. Za nas je trenutno pomembno, da bomo s 1. septembrom lahko vpisali vse otroke, ta trenutek pa teče ureditev dodatnih igralnic v objektu Panorama v Boštanju," je še dodal sevniški župan.

sevnica
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja