Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.01.2020
09:39
ETrŠ Brežice, potrditev dveh programov
Grafika: ePosavje.com
Odlična novica prihaja iz Ljubljane in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Tam so namreč potrdili dva nova izobraževalna programa, ki jih bodo z novim šolskim letom izvajali v Brežicah.

V Brežicah dobili dva nova šolska programa

Po 14 letih prizadevanj je končno uspelo

BREŽICE Potem, ko smo prejšnji petek poročali o novinarski konferenci, na katerem predstavili argumente o uvedbi šolskih programov zdravstvene nege in bolničar, se je teden dni pozneje premaknilo. Po 14 letih prizadevanj so namreč na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odobrili dva nova izobraževalna programa.

Nova programa: Zdravstvena nega in bolničar - negovalec

Na ministrstvu so namreč potrdili dva nova programa, za srednješolski program Zdravstvena nega bodo razpisali 28 vpisnih mest, za program Bolničar - negovalec pa bo na voljo 26 vpisnih mest.

In kaj pravijo na ETrŠ Brežice?

Mojca Tomažin: "Zelo smo zadovoljni in veseli"

Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice so z odločitvijo razumljivo zadovoljni. "Tako zelo smo zadovoljni in veseli, da bomo lahko izobraževali nove kadre na področju zdravstva, ki jih nujno potrebujemo tako v regiji, kot tudi na državnem nivoju. Trajalo je dolgih 14 let, a se je naše prizadevanje končno obrestovalo," je ob tem povedala Mojca Tomažin, direktorica Ekonomske in trgovske šole Brežice.

"Hvala vsem, ki so nam pomagali pri uresničitvi tega cilja"

Ob tem dodaja, "da bi se zahvalila vsem medijem, ki so nam pomagali pri uresničitvi tega cilja, saj so v zadnjem tednu poročali o naših prošnjah na Ministrstvo za izobraževanje in vsem našim podpornikom, ki so nas spodbujali in nam bili v oporo. Tako občini Brežice, bolnišnici Brežice, Projektu MOST, poslancem Posavja, ravnateljem srednjih šol v Posavju in ostalim."

Iz bolnišnice: "Razpolagamo z ustrezno usposobljenim kadrom"

Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice, je prejšnji petek povedala, da so že vrsto let učna ustanova. "Nudimo možnost praktičnega usposabljanja na vseh nivojih izobraževanja, od srednješolskega do fakultet," pravi Hribarjeva. "Bolnišnica razpolaga z ustrezno usposobljenim kadrom, ki lahko opravlja mentorsko delo. V naši bolnišnici imamo nekaj predavateljev, ki sodelujejo pri izobraževalnih programih na višjem nivoju."

"To bi bil bazen za nov kader, ki ga potrebujemo v naši bolnišnici"

In kaj bi vzpostavitev teh dveh programov pomenilo za bolnišnico? "Zelo si želimo, da bi tukaj bila ta srednja šola. To bi bil bazen za nov kader, ki ga potrebujemo tudi v naši bolnišnici. Predhodno spoznavanje bolnišnice in bodočih mladih kadrov, ko bodo končali šolo, je za nas izjemnega pomena," še dodaja direktorica Splošne bolnišnice Brežice.

(bš)

etrš brežice
brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja