Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
21.08.2022
11:34
Poletje na sevniškem bazenu
Grafika: ePosavje.com
Visoke poletne temperature kar vabijo k osvežitvi. Sevniški bazen nudi ohladitev in pravo počitniško vzdušje obiskovalcem od blizu in daleč, ob kopališču pa pripravljajo tudi različne aktivnosti.

Poletje na bazenu v Sevnici

SEVNICA V času našega obiska na bazenu ni bilo gneče, razlog je bila predvsem dopoldanska ura. Ela, ki sicer prihaja iz Poljske, počitnice pa preživlja v Sevnici, nam je zaupala, da je tamkajšnji bazen obiskala prvič. »Zaenkrat mi je všeč, voda je zelo prijetna in zelo je čisto.« V Sevnici počitnikuje tudi Jure iz Ljubljane, ki je bazen obiskal v družbi brata in prijatelja. »Ja, fajn! Skačem v vodo,« nam je povedal. Njegov prijatelj Tamar pa je dodal, da je na obisku samo za dva dni. »Najbolj mi je všeč bazen,« je dodal.

Povpraševanje po sezonskih vstopnicah raste

Redni obiskovalci pa so predvsem domačini, ki bazen med drugim izkoristijo za rekreacijo. Matija Dobovšek sevniški bazen obišče vsak dan. »Potrudim se, da to nekako vkomponiram v svojo dnevno rutino.« Naš sogovornik ima sezonsko vstopnico. Kot opažajo organizatorji, se povpraševanje po teh vsako leto nekoliko poveča. »Mogoče je tudi to dobrodošlo, da imamo prenosne karte, predvsem za društva, da lahko na eno karto več članov obiskuje bazen, vendar ne vzporedno,« pojasnjuje direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek.

Varnost na bazenu: Letos k sreči brez posebnosti

Za varnost in red na bazenu skrbijo reševalci iz vode, ki pravijo, da delo ni naporno, dokler se ne naredi kaj hujšega. Po besedah reševalca Tjaža Praha je letošnja sezona dokaj prijetna. »V tej sezoni smo imeli edino en kolaps, sicer pa nič posebnega – piki os, odrgnine, kakšne praske. To sezono moramo res potrkati, je v redu in upam, da takšna tudi ostane,« je še dodal naš sogovornik.

Ob vročih dneh podaljšajo delovni čas

V letošnjem letu se sicer na Bazenu Sevnica lahko pohvalijo z dobrim obiskom, predvsem zaradi številnih sončnih dni in visokih temperatur. »Ko so izredno vroči dnevi, odprtje bazena tudi podaljšamo za eno uro in v bistvu se ljudje zadržijo dlje časa. Ne bom rekla, da je povečan obisk, naredimo pa neko ugodnost za obiskovalce in s tem zadovoljstvo,« je sklenila Mojca Pernovšek.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

sevnica
bazen sevnica
poletje
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja