Skip to main content
V Posavju 7.3° C Ponedeljek, 27. marec 2023
03.09.2021
13:07
Prvi šolski dan
Foto: PU Novo mesto
V Posavju, Dolenjski in Beli krajini je na prvi šolski dan več kot 200 policistov in prostovoljcev opozarjalo udeležence v prometu, da se je začela šola in je na cesti več mladostnikov.

Za varnost na in ob cesti je skrbelo več kot 200 policistov in prostovoljcev

KRŠKO Policisti so hkrati z vidnostjo na posameznih odsekih v bližini šol izvajali tudi meritve hitrosti. Že v juniju, juliju in avgustu so policisti pregledali urejenost cestnoprometne signalizacije na šolskih poteh in v bližini šol in vrtcev, na morebitne nepravilnosti pa so opozorili šole in vzdrževalce cest.

Na prvi šolski dan so policisti skupaj s prostovoljci združenja šoferjev in avtomehanikov, društev upokojencev, gasilcev in drugimi več kot 83 točkah opozarjali na večjo prisotnost mladostnikov in otrok. S koncem dopustov se je tudi sicer opazno povečal promet, predvsem v mestnih središčih. Ob dobrem sodelovanju z ravnateljicami in ravnatelji so policisti v skrbi za večjo varnost najmlajših marsikje v šolah pred začetkom pouka - nemalokrat skupaj s starši, ki so pospremili otroke na prvi šolski dan - osvežili znanje o varni udeležbi v prometu, opozarjali in svetovali.

Prvi šolski dan brez nesreč v bližini šol in vrtcev

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, policisti prvi šolski dan na šolskih poteh, v bližini šol in vrtcev niso obravnavali prometnih nesreč. "So pa zaznali kar nekaj ravnanj, ki bi lahko povzročila prometno nesrečo, kot npr. očeta, ki je vozil otroke v šolo s telefonom ob ušesu, voznico, ki je peljala mimo ustavljenega šolskega avtobusa z nezmanjšano hitrostjo - kar pomeni, da ne bi mogla ustaviti, če bi kdo stekel na cesto izza avtobusa," pravijo policisti.

Več dogodkov

Policisti med dogodki opisujejo tudi mladostnika, ki se je že opiral na pokrov motorja avtomobila, ker je stekel čez cesto mimo prehoda za pešce in k sreči zaradi dobrih refleksov voznika in lastne okretnosti povzročil le precej nejevolje. Kar je po besedah policistov dokaz več, da je potrebno za prometno varnost skrbeti ves čas in ne samo prvi šolski dan.

Za prometno varnost je treba poskrbeti vsak dan, ne samo na prvi šolski

"Pazite nase in na drug drugega, prevelika sproščenost lahko pelje v nesrečo. Vozite po pameti in prečkajte cesto tam, kjer se sme in takrat, ko je varno," dodajajo policisti.

(eP)

policija
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja