Skip to main content
V Posavju 17.7° C Nedelja, 13. junij 2021
24.01.2020
22:55
Posavski župani v Bistrici ob Sotli
Foto: ePosavje.com
Šest posavskih županov je v Bistrici ob Sotli na tradicionalni skupni novinarski konferenci regije Posavje predstavilo projekte, ki jih bodo v občinah izpeljali v letošnjem letu. Več v nadaljevanju.

Srečanje posavskih županov v Bistrici ob Sotli

Bistrica ob Sotli

Gostitelj tokratnega srečanja posavskih županov z novinarji je bil župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak. Kot pravi, so lani pristopili k projektu hidravličnih izboljšav, skupaj z Občino Brežice usoešno pridobili vsa potrebna soglasja in pravnomočno gradbeno dovoljenje, da lahko v letošnjem letu začnejo z aktivnostmi in realizacijo omenjenega projekta. "Naslednji teden bomo inštalirali še dve vremenski postaji," dodaja Debelak.

Brežice

Brežiški župan Ivan Molan o sodelovanju med občinami v Posavju pravi, "da se pri večjih krovnih projektov še dogovorimo. Ko je pa treba sestaviti manjše projekte, pa ni sodelovanja. Ko kot občina samo kandidiramo, opažamo, da kot občina dobimo projekte, ostalih partnerjev v Posavju pa je zelo malo, ki se temu priključujejo. Mislim, da je tu še veliko možnosti." Med projekti letošnjega leta izpostavljajo širitev Obrtne cone Dobova, gradnjo vrtcev v Dobovi in Artičah, nadaljevanje obnove železnega mosta čez Krko v Brežicah in tistega čez Krko v Cerkljah ob Krki.

O projektih v posameznih občinah več v naslednjih dneh

Na naših straneh bomo v naslednjih dneh predstavili več posameznih projektih po posameznih občinah. Kaj pripravljajo v občinah Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Sevnica, Radeče in Kostanjevica na Krki? Veliko je projektov, od športa, kulture, na področju oskrbe z vodo in z ostalih področij. Več v naslednjih dneh na ePosavje.com.

 

Radeče

Ko beseda nanese o sodelovanju med občinami, radeški župan Tomaž Režun pravi, da "smo svetel vzor sodelovanja. Že se je zgodilo, da so bila mnenja različna. Sedli smo za mizo, se pogovorili in dogovorili. Prepričan sem, da si takšnega sodelovanja želijo tudi ostale regije in naj pridejo kdaj k nam pogledati. Tukaj res najdemo svoj prav in lahko rečem le hvala županom in ostalim občinskim upravam, da delujemo tako kot delujemo." Med večjimi projekti bo obnova ceste Radeče - Zidani Most. Režun pravi, da je ta nujno potrebna. "Izbiranje izvajalca je v sklepni fazi in upam, da se bodo dela hitro začela. Promet med Krškim in Celje bo kakšno leto do leto in pol precej oviran."

Krško

V letošnjem letu je v proračunu Občine Krško za naložbe namenjenih več kot 17 milijonov evrov. Med najbolj izpostavljenimi projekti krški župan Miran Stanko izpostavlja gradnjo garaž za poklicne gasilce na Tovarniški ulici, izgradnjo Valvasorjeve knjižnice v Krškem in gradnjo vrtca na Senovem, dokončanje investicije na OŠ Koprivnica ter začetek priprav na izdelavo projektne dokumentacije za nov objekt OŠ dr. Mihajla Rostoharja v starem mestnem jedru Krškega.

Kostanjevica na Krki

Kostanjeviški župan Ladko Petretič pravi, da je za njimi politično in razvojno eno najbolj uspešnih let v času njegovega županovanja. Nedavno so sprejeli proračun za letošnje leto. V Kostanjevici na Krki so sklenili pogodbo o nakupu kostanjeviškega gradu, kjer pod okriljem Galerije Božidar Jakac domuje Lamutov likovni salon, zaključili so z energetsko sanacijo osnovne šole. Konec leta so podpisali novo koncesijsko pogodbo za opravljanje gospodarskih javnih služb, med večjimi projekti v letu 2020 pa želijo dokončati projektno v dokumentacijo v okviru projekta Danude Floodplan ter nadaljevati s projektom v okviru programa RUNE, ko želijo celotno občino pokriti z optičnim omrežjem.

Zapis dopolnjujemo.

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja