Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
12.02.2020
15:10
Športne prireditve, KS Senovo
Foto: Krajevna skupnost Senovo
Na Sedlarjevem je XlV. divizija v noči s 6. na 7. februar vstopila na Štajersko, v noči z 9. na 10. februar leta 1944, je napadla nemško postojanko na Senovem. V ta spomin na Senovem praznujejo.

Praznik KS Senovo obeležili s številnimi športnimi prireditvami

33 pohodnikov iz Lesičnega preko Bohorja na Senovo

Praznik KS Senovo krajanke in krajani vsako leto obeležijo tudi s pohodom. V soboto, 8. februarja, v spomin na 76. obletnico pohoda legendarne XlV. divizije. Zjutraj so se pohodniki zbrali pri spominskem obeležju XIV. divizije na Senovem, kjer so jih pozdravili organizatorji pohoda - predsednica Krajevne skupnosti Senovo Vlasta Moškon, predsednik Turističnega društva Senovo Anton Petrovič, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Krško Božo Kosalec in Lucija Breznikar, predstavnica Krajevnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Senovo. 33 pohodnikov in pohodnic se je najprej zapeljalo do spomenika na Sedlarjevem, nato še do izhodiščne točke v Lesičnem, od koder jih je dobrih pet ur trajajoča pot XlV. divizije vodila preko Bohorja na Senovo. To je bil že četrti pohod po tej poti, prvega so izvedli predstavniki posebnih enot Teritorialne obrambe Senovo leta 1983.

Dan odprtih vrat na strelišču v Zaklu

Tokratni dan odprtih vrat sta v soboto, 8. februarja, skupaj organizirala Društvo za praktično streljanje Senovo in Lovska družina Senovo. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik Društva za praktično streljanje Zvonko Glas, pozdravila pa sta jih še predsednica sveta Krajevne skupnosti Senovo Vlasta Moškon ter župan občine Krško mag. Miran Stanko. Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo orožja, se preizkusili v streljanju s pištolo in revolverjem, z malokalibrsko puško v streljanju na tarčo bežečega merjasca in še v trapu oziroma streljanju na glinaste golobe.

Ahmatovič osvojil šahovski memorial na Senovem

KS Senovo in Društvo upokojencev (DU) Senovo sta v nedeljo, 9. februarja, pripravila 18. memorial Andreja Strnada, hitropotezni šahovski turnir, na katerem se je pomerilo 22 udeležencev. Memorial Andreja Strnada je osvojil Hilmija Ahmatovič, drugi je bil Tomaž Žnideršič, tretje mesto je osvojil Bruno Glas, četrto mesto Emil Dreo in peto Filip Radej.

Fotogalerija (Foto: Krajevna skupnost Senovo):

Gajšku turnir v namiznem tenisu na Senovem

Turnir »Mali Kamen open«, ki ga prirejata Društvo Kamenček in KS Senovo, je prav tako v nedeljo potekal v štirih kategorijah. V kategoriji do 50 let je zmagal Primož Gajšek, pred Zdravkom Dražetičem, tretje mesto pa sta osvojila Damjan Krulc in Dejan Petakovič (po novih pravilih na turnirju se tekma za tretje mesto ne igra). Nad 50 let je zmagal Martin Tramšek pred Borisom Govednikom, tretje mesto pa sta si delila Viki Košar in Slavko Šalamon. Za pokal KS Senovo, kjer lahko nastopajo le domačini, je slavil Milan Moškon pred Ivanom Umekom, tretja sta bila Gašper in Urban Strnad. Med dvojicami sta prvo mesto osvojila Petakovič in Dražetič, pred Gajškom in Škerlom ter dvojicama Govednik – Kajič in Moškon – Novak. Najboljšim je medalje in pokale podelil Ivan Umek, predsednik društva Kamenček in podpredsednik sveta KS Senovo.

Prvi Bowling turnir Vižintinu

V Keglban klubu na Senovem je 9. februarja potekal prvi bowling turnir, ki sta ga skupaj priredila KS Senovo in Gostilna Senica, udeležilo pa se ga je 12 tekmovalk in tekmovalcev. V kategoriji do 50 let je zmagal David Vižintin, v kategoriji nad 50 let za ženske je zmagala Slava Petrovič, pri moških nad 50 let pa je slavil Miro Četrič.

Krajevna skupnost Senovo

senovo
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja