Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
16.03.2021
19:45
Brežice, obisk predsednika države
Foto: ePosavje.com
Na povabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Posavje je v torek Brežice obiskal predsednik države Borut Pahor. Obisk je začel pri mladinskem centru, končal pa pred domom upokojencev.

Predsednik Pahor v torek na obisku v Brežicah

BREŽICE Obisk v Brežicah je predsednik države Borut Pahor dopoldne začel v Mladinskem centru Brežice, kjer so ga sprejeli župan občine Brežice Ivan Molan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnica Civilne zaščite za Posavje Zdenka Močnik.

Sestanek s Štabom Civilne zaščite za Posavje

Po pogovoru s člani štaba Civilne zaščite za Posavje je nato obiskal Vrtec Mavrica Brežice, obisk pa nadaljeval v Splošni bolnišnici Brežice in Varstveno delovnem centru Krško – Leskovec, enota Brežice. Zgodnje popoldne v Brežicah je zaključil z obiskom Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, enote Brežice. Na dvorišču pred domom so pripravili krajši kulturni program, Pahor je tam nagovoril stanovalce in zaposlene doma, kjer so bili v minulem drugem valu med najbolj obremenjenimi v regiji.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Obisk regijskih štabov Civilne zaščite po državi

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Civilne zaščite Slovenije Srečka Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji "in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Obiskal je že notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko, podravsko, obalno, dolenjsko in koroško regijo."

Borut Pahor, predsednik države

"Slovenija se je znova izkazala s solidarnostjo, sočutjem"

"Tudi tukaj v Brežicah bi začel z izrazi hvaležnostjo vsem tistim, ki so v času epidemije in še vedno, skrbeli in skrbijo in nagovarjajo probleme ljudi. Slovenija se je znova izkazala s solidarnostjo, sočutjem, lahko rečem človečnostjo. Rad bi izrekel hvaležnost vsem, ki v tem finalu soočanja z epidemijo storijo vse za to, da poleg vsega vlivajo tudi prepotreben optimizem, da bo naposled enkrat tega konec, opozirajoč, da tega še ni. Vendar pa so dobri zgledi, da bi ob upoštevanju ukrepov vendarle vsi skupaj prešli in se vrnili bolj ali manj normalno življenje," je po končanem obisku v Brežicah povedal Pahor.

Jutri na Brdu pri Kranju o izhodni strategiji, od LMŠ in Levice je že dobil košarice

Nato je nadaljeval o posvetu, ki ga je za jutri napovedal na Brdu pri Kranju, ko naj bi predsednice in predsedniki parlamentarnih strank ter vodij poslanskih skupin ob sodelovanju zdravstvene stroke poenotili stališča o izhodni strategiji iz zdravstvene krize. Na posvetu ne bo predstavnikov političnih strank LMŠ in Levica, kot je povedal njen predsednik Luka Mesec, se "od zadnjega posveta, ki ste ga organizirali pred dobrim mesecem na Brdu, se v namreč v načinu delovanja vlade ni spremenilo nič. Vlada, na čelu z njenim predsednikom Janezom Janšo, še vedno vsakodnevno spodkopava demokratično ureditev in njene institucije. Nadaljuje vojno proti medijem, napada ustavno sodišče, državljanom odreka temeljno pravico do svobodnega izražanja in protesta ipd. Vi pa ob tem še vedno molčite."

Ivan Molan, župan občine Brežice

Brežiški župan Ivan Molan je po koncu obiska povedal, da so v Brežicah počaščeni obiska predsednika države. "Seznanil se je predvsem s podrobnostmi preživljanja krize, ki je bila med nami. Veseli me, da je prišel in se najprej srečal s pripradniki Civilne zaščite, ki so nosili največje breme v tej krizi. Prav tako smo se srečali z Zdravstvenim domom in bolnico, obiskali smo Varstveno-delovni center, v katerem smo organizirali nove bivalne enote. Na koncu je obiskal varovance Doma starejših," je dodal Molan.

"Priznanje in dodaten pogum za stvari, ki nas čakajo"

Župan še pravi, da je to za njih tudi svoje vrste priznanje in "dodaten pogum za stvari, ki nas čakajo. V občini Brežice kot obmejni občini je bilo veliko različnih izzivov v tej epidemiji. S skupnimi močmi smo pokazali, da se da s sodelovanjem veliko narediti in verjamem, da bo tako tudi v prihodnosti."

Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite

"Hvala mu za vse sonce, ki ga prinese v ustanove, ki jih obiščemo"

Tudi na tokrat obisku, desetem po regijah, ga je spremljal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan. "Rad bi se zahvalil predsedniku za njegovo zahvalo, ki jo pokaže s tem, da obiskujeva regijske štabe in strukture, ki na tem področju delujejo na področju posamezne regije. Hvala mu za vse sonce, ki ga prinese v ustanove, ki jih obiščemo v uradnem delu obiska. Prepričan sem, da je to dobro tudi za počasen zaključek te epidemije in tudi za vse tiste, ki se njegovega obiska veselijo in dobijo zahvalo s tem njegovim obiskom."

Borut Pahor v Brežicah

Se bo Pahor cepil z Astro Zeneco?

V Sloveniji smo v ponedeljek začasno zaustavili cepljenje proti COVID-19 s cepivom proizvajalca AstraZeneca, ko so se pojavile skrbi glede morebitnega nastanka krvnih strdkov po cepljenju. Se bo predsednik Pahor cepil konec tega tedna? > PREBERI VEČ

(eP)

brežice
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja