Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
19.11.2021
07:53
Projekt V globine
Grafika: Mladi za podnebno pravičnost
Mladi za podnebno pravičnost Brežice so pred kratkim začeli s projektom V globine, s katerim želijo raziskovati posavske reke in odnos domačinov do njih.

Projekt V globine

V projektu bodo zbirali različne zgodbe, mnenja in smešne ali žalostne prigode in zato Posavce prosijo, da če bi želeli z njimi deliti svoje misli o Savi, Krki, Sotli ali Bistrici oz. drugih vodotokih, jim pišete na elektronski naslov mzppbr@gmail.com. Kot pravijo v sporočilu, jih zanimajo izkušnje someščanov in sovaščanov, ki so mogoče reke doživljali in jo še na drugačen način kot jih mladi. "Želimo si slišati iskrena mnenja ljudi, ki so ponavadi tiho, želimo se od vas učiti in se z vami smejati ali jokati ob vašem razmišljanju."

"Razumeti kompleksne vezi, ki jih imamo z rekami in naravo"

Rezultat projekta bodo objavljeni zvočni posnetki, ki jih bodo pridobili z intervjuji v prepletu s pripovedništvom. "Cilj projekta je razumeti kompleksne vezi, ki jih imamo z rekami ter naravo oz. zakaj jih včasih nimamo več. Vabimo vas, da nam delite svojo zgodbo, hkrati pa vabimo mlade, ki bi želeli sodelovati pri projektu, da se nam pridružijo (kontaktirajte nas na mailu ali facebooku: Mladi za podnebno pravičnost Brežice ali instagramu: mzpp_brezice). Projekt financira občina Krško in Evropska komisija," še dodajajo.

(eP)

brežice
krško

Pridružite se nam