Skip to main content
Petek, 22. september 2023
29.03.2021
20:40
Uvoz na obvoznico Krško - Gora
Grafika: ePosavje.com
Na goro ponavadi vodi več poti. Na Goro nad Krškim vodijo tri - čez Golek, Čretež ali čez staro mestno jedro Krškega po ulici Pod goro. Ulica je ozka in mestoma neprimerna tudi za avtobuse.

Našli so rešitev za promet po ozki ulici Pod goro

Novo križišče in dostopna cesta naprej od blokov

KRŠKO Prejšnji četrtek so v Krškem objavili javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije za dostopno cesto Pod goro - Gora, ko s projektom želijo izboljšati prometno varnost v tem delu mesta na edini dostopni cesti do Gore iz tega dela Krškega. Drugi dve dostopni cesti sta čez Narpel in Čretež ter mimo Rostoharjeve ulice do Goleka in od tam na Goro.

Prometna ureditev Pod goro

Našli so rešitev

V projektni nalogi kot prilogi javnega naročila so tako zapisali, da bodo na cesti G1 Krško - Brestanica uredili nov uvoz in dostopno cesto proti naselju Gora in Cesta, nova cesta bo predvidena v dolžini "cca. 90 metrov." Na bodoči trasi novega uvoza so tudi stanovanjski objekti na naslovu Pod goro 8 in Pod goro 15, ki so jih po projektni dokumentaciji predvideli za rušenje.

Komunalni vodi, prenova vodovoda, obnova javne razsvetljave

Ob tem bodo z novo cestno ureditvijo poskrbeli za komunalne vode, prenovili bodo vodovod, obnovili sistem javne razsvetljave, prevideli pa so tudi novo kabelsko kanalizacijo za širokopasovne povezave.

Ponudbe zbirajo do 9. aprila

Na Občini Krško ponudbe za omenjeno javno naročilo zbirajo do 9. aprila, trajanje naročila mora biti veljavno v 180 dneh.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Preuredili bodo tudi Cesto krških žrtev

Dobro leto je že minilo, odkar je stekel promet po novi krški obvoznici. S tem se je uresničila napovedana velika sprostitev v prometu, kmalu pa naj bi se uresničila tudi napovedana obnova in ureditev Ceste krških žrtev.

(bš)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja