Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
01.09.2020
07:49
Nov režim vstopa v Splošno bolnišnico Brežice
Grafika: ePosavje
Od 1. septembra naprej bo veljal nov režim vstopa v Splošno bolnišnico Brežice. Tam so namreč prenovili območje starega urgentnega vhoda in uredili vhodni podest. Kako in kaj pa več v nadaljevanju.

S 1. septembrom nov vhod v brežiško bolnišnico

Nova skupna administracija

BREŽICE V stavbi D bo namreč s 1. septembrom začela delovati skupna administracija, nov vhod pa bo namenjen vsem, ki bodo prihajali na radiološke in laboratorijske preiskave ter v kirurške in internistične ambulante. Vhod v urgentni center bo namenjen zgolj urgenci in gibalno oviranim osebam, ki bodo prišle v bolnišnico.

Kdaj in kdo v urgentni center?

Z novo ureditvijo se bo spremenil tudi režim vstopa v Urgentni center. Od naslednjega torka bodo vhod v stavbo K uporabljali le pacienti, ki prihajajo na urgenco ter gibalno ovirane osebe, ki prihajajo na radiološke in laboratorijske preiskave ter v kirurške in internistične ambulante. Vhod v bolnišnico skozi urgentni center bo sicer v funkciji tudi za paciente prej omenjenih ambulant, ki bodo delovale ob sobotah, nedeljah in praznikih. "Vhod skozi urgentni center za uporablja tudi za pediatrično in alergološko pediatrično ambulanto v času, ko veljajo omejitve zaradi koronavirusa," ob tem pravijo v Splošni bolnišnici Brežice.

Nad urgentnim centrom začetek gradbeno-obrtniških del

Bolnišnična lekarna v novih prostorih od 15. septembra

A nov vhod v bolnišnico ne bo edina novost, ki jo uvajajo v septembru. Tako bo 14 dni pozneje bolnišnična lekarna začela delovati v prenovljenih prostorih, v nadstropjih nad urgentnim centrom pa bodo začeli z gradbeno obrtniškimi deli. V drugi in tretji etaži stavbe K nad urgentnim centrom bodo dela potekala predvidoma do konca letošnjega leta.

Občasno moten dostop do parkirišč s Kajuhove ulice

Kot pravijo v bolnišnici, bodo izvajalci za izvajanje del uporabljali požarno stopnišče na stavbi in prostor med stavbami C, E in K, dostop do gradbišča pa prek parkirišča in zato bo občasno moten dostop do parkirišč s Kajuhove ulice.

(bš)

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja