Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
18.08.2020
12:43
Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, s sedežem v Brežicah, vabi k vpisu na prenovljene in sodobne redne študijske programe turizma 1. in 2. stopnje.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru tudi v tem letu vpisuje na dva dodiplomska programa, na visokošolskega in univerzitetnega ter na magistrski študijski program. Na fakulteti se prav v letu 2020/21 obeta kar nekaj posodobitev, saj so izvedli temeljito prenovo vseh treh študijskih programov.

Dodiplomski študenti bodo tako od sedaj študirali na visokošolskem strokovnem programu Sodobne turistične prakse ter na univerzitetnem programu Turizem: sodelovanje in razvoj, ki sta se do sedaj imenovala Turizem. Prav tako so poleg imen spremenjeni in posodobljeni tudi predmetniki, saj so želeli, da so vsebine študija zanimive, aktualne ter prilagojene potrebam gospodarstva. Tako so na obeh programih prve stopnje, poleg podrobnega poznavanja turističnega gospodarstva, postavili v ospredje učenje kar treh tujih jezikov (angleščina, nemščina in italijanščina), delo z ljudmi, podjetništvo ter digitalno in medkulturno komuniciranje. 2. rok vpisa za omenjena programa poteka med 20. in 28. avgustom 2020.

Študenti z že zaključeno prvo stopnjo študija bodo imeli v študijskem letu 2020/21 priložnost študirati na podiplomskem magistrskem programu Turistične destinacije in doživetja. Gre za najsodobnejši in inovativni program, katerega predmeti temeljijo predvsem na treh stebrih - oblikovanju doživetij, strateškem načrtovanju in raziskovanju. Brezplačni redni magistrski študijski program se bo prav tako izvajal v Brežicah, praviloma v popoldanskem času, zato je primeren tudi za že zaposlene. 1. prijavni rok poteka do 6. septembra 2020.

Študenti so na Fakulteti za turizem skozi študij individualno obravnavani in mentorirani, študijski programi pa vključujejo inovativne pristope ter temeljijo predvsem na praktičnih primerih.

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru sporočajo, d a so za dodatne informacije o vpisu dosegljivi na elektronskem naslovu ft@um.si ter pozivajo k prijavi.

Kontakt: 
Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru
Cesta prvih borcev 36
8250 Brežice
www.ft.um.si
+ 386 8 205 4010
ft@um.si
 

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

 

OGLASNO SPOROČILO

fakulteta za turizem
brežice
oglasna novica

Pridružite se nam