Skip to main content
Torek, 28. november 2023
10.03.2022
20:40
Gasilska avtolestev
Foto: arhiv ePosavje
Konec januarja so predstavniki sevniške in radeške občine podpisali sporazum o sodelovanju pri nakupu novega gasilskega vozila.

Vozilo v Sevnici predvidoma v drugi polovici naslednjega leta

SEVNICA V Sevnici načrtujejo, da bi domači prostovoljni gasilci novo gasilsko vozilo za reševanje iz višin in globin dobili v drugi polovici naslednjega leta. "Varnost ne pozna meja in v okviru nabave gasilske tehnike, ki je še potrebna v Gasilski zvezi Sevnica, je odločitev za vozilo za reševanje z višini in globin. Sam razpis, pa tudi dobro sodelovanje z Občino Radeče, nas je pripeljalo do odločitve, da sodelujemo z Občino Radeče. Politične meje v gasilstvu niso tiste, ki bi bile odločujoče. Verjamemo, da bo to vozilo koristilo gasilcem v Sevnici in v Radečah," je ob potrditvi sodelovanja med občinama povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Zavihali so rokave, javno naročilo je objavljeno

Po podpisu sodelovanja med občinama in gasilskima zvezama so na Občini Sevnica zavihali rokave in pred tednom dni objavili javno naročilo na nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin GVCZD-1. Ponudbe za novo gasilsko vozilo z zglobnim dvigalom v Sevnici zbirajo do 6. aprila letos.

24 objektov med 15 in 19 metri višine

Sevniški gasilci v primeru prometnih nesreč, nesreč z nevarnimi snovmi ter nesreč na in iz vode naloge opravljajo na področju občine Sevnica, Radeče ter delu občine Šentjur pri Celju. "V Sevnici imamo 14, 15 stanovanjskih blokov. Skupno imamo 24 stanovanjskih objektov, katerih višina presega 15-19 metrov in z našimi lestvami nismo zmožni opravljati intervencijo," nam je povedal poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič. Sevniški gasilci se v primeru potreb po gasilski avtolestvi zdaj obračajo na krške poklicne gasilce.

Sevniški gasilci rešujejo in pomagajo tudi na območju občine Radeče"

Občina Sevnica ima podpisano pogodbo s Poklicno gasilsko enoto Krško, da v primeru potrebe pridejo pomagati v Sevnico. Glede na to, da je odzivni, potovalni čas daljši, velikokrat sami takoj potrebujemo to vozilo. Tudi zaradi tega smo se odločili, da gremo v nakup tega vozila in imamo najsodobnejšo tehniko, ljudem pa nudimo pravočasno pomoč na samem kraju, ko je to najbolj potrebno."

gasilci
pgd sevnica

Pridružite se nam