Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
17.09.2020
19:48
Tomislav Jurman, drugi z leve
Tomislav Jurman, drugi z leve, Foto: arhiv ePosavje
Vlada je na 32. seji v četrtek za generalnega sekretarja na Ministrstvu za javno upravo imenovala Tomislava Jurmana, ki se je leta 2014 na listi SMC potegoval za župana Občine Brežice.

Jurman vršilec dolžnosti generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo

Na javni natečaj v maju niso prejeli prijave

LJUBLJANA V začetku maja letos je bil posebni javni natečaj za položaj generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo. "Ministrstvo za javno upravo je bilo 24. junija 2020 s strani posebne natečajne komisije Uradniškega sveta obveščeno, da na predmetni javni natečaj ni prejela nobene prijave," pravijo v sporočilu.

Do imenovanja generalnega sekretarja po javnem natečaju

"Vendar za največ šest mesecev"

Kakor nadaljujejo, bo minister za javno upravo sprožil natečajni postopek za položaj generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo "in predlaga Vladi Republike Slovenije, da za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja v Ministrstvu za javno upravo, od 20. septembra 2020 do imenovanja generalnega sekretarja po predhodno izvedenem javnem natečaju, vendar za največ za šest mesecev, to je najdlje do 19. marca 2021, imenuje Tomislava Jurmana."

Jurman leta 2014 kandidiral za župana občine Brežice

Tomislav Jurman, član lokalnega odbora stranke SMC v Brežicah, je leta 2014 s podporo stranke kandidiral za župana Občine Brežice. Tedaj je prejel 1.922 glasov (21,10%), ko je s 55,57% in 5.078 glasovi zmagal Ivan Molan, ki je nato štiri leta pozneje v novih županskih volitvah premagal Jurmanovega strankarskega kolega, zdaj pa predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča.

(bš)

brežice
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja