Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
07.08.2020
09:03
Neurje, Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar
Torkovo neurje s točo in močnim deževjem je v krški občini največ težav povzročilo na območju od Leskovca pri Krškem proti Velikem Trnu. Tako je bilo v Leskovcu pri Krškem.

Torkovo neurje s točo in močnim dežjem

LESKOVEC PRI KRŠKEM Morda je bilo v torek po oblakih, vročini in sopari pričakovati, da bo z neba prišlo kaj hujšega. Vendar pa si verjetno ni nihče mislil, da bo po toči nastalo takšno neurje in s tolikšno količino padavin. Nekateri vaščani so si zaščitili vrtove s protitočno mrežo, pa je toča večini uničila vrtne pridelke, za nameček pa je za njo nastal še tako močan naliv, ki je sprožil nekaj plazin.

"Upamo, da se bo po tem plazu premaknilo tudi kje drugje"

Že dalj časa se govori, kaj bi bilo potrebno narediti, da iz nekdanjega pokopališča za živali in sedaj nasada jabolk) ne bi več pritekala voda preko njiv, travnika in mimo hiš na glavno cesto. Leskovčani sedaj upamo, da se bo ob tem plazu kaj premaknilo tudi drugje. Veliko let ob večjem nalivu, oz. ko se njive pod nasadom nasičijo z vodo, rešujemo nalive s preusmerjanjem vode. Voda zato izteka na glavno cesto Leskovec - Senuše, od kar pa je bila prenovljena cesta v Leskovcu pri Krškem in kanalizacija, pa odvodni jaški vode pri nas ne požirajo več.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Kot je razvidno po slikah, je plaz povzročil še več preglavic kot dosedanji nalivi, saj je neurje vodo prineslo na spodnje parcele. Po besedah sokrajanov so na ta dan imeli veliko dela, saj jim je zalivalo garaže, kletne prostore, drugje v kraju pa so imeli probleme s podrtimi drevesi na dvoriščih. Ob tem se zahvaljujem leskovškim gasilcem za ponujeno pomoč.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam