Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
17.06.2021
09:11
V Brestanici začeli s preurejanjem križišča
Foto: ePosavje.com
Če je torek velik dan za Termoelektrarno Brestanica, je sreda velik dan za Brestanico. In vse, ki se vozijo na relaciji med Krškim in Sevnico. Tam so namreč (končno) začeli s preureditvijo križišča.

Začetek preurejanja nevarnega križišča na cesti Krško - Sevnica

KRŠKO Na glavni cesti Krško - Sevnica so, po dolgih tednih in mesecih čakanja zaradi težav v postopku izbire izvajalca del, začeli s preureditvijo nevarnega križišča. Pogodbo z izvajalcem del so na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo podpisali 249 dni od objave javnega naročila za preureditev križišča, na javnem razpisu izbran izvajalec, podjetje Gradnje Boštanj, je z deli začel v teh dneh.

Do sredine oktobra previdno na tem delu ceste

Dela morajo biti dokončana v skladu s terminskim načrtom izvajanja dela, najkasneje 150 dni od uvedbe v delo. 

Rok za dokončanje del: 150 dni od uvedbe v delo => 14. oktober

Na tem delu glavne ceste, ki avtocesto Ljubljana - Obrežje prek Drnovega povezuje s Celjem (in vsemi kraji vmes), bodo gradbeni stroji brneli do sredine oktobra. Kot so zapisali na informativni tabli na začetku gradbišče, konec del načrtujejo za 14. oktobra letos.

Postavili bodo 37 metrov dolgo kamnito zložbo

Na območju nevarnega križišča, kjer je žal bilo nekaj hudih prometnih nesreč z žalostnim koncem, bodo izgradili krožišče in obnovili vozišče v dolžini 354 metrov in izgradili površine za pešce.

Ob tem bodo postavili oporno kamnito zložbo v dolžini 37 metrov ter uredili cestno razsvetljavo, odvodnjavanje, prometno opremo in signalizacijo ter priključke na parkirišče in k stanovanjskemu objektu.

Po tehničnem poročilu bo znotraj krožišča dvignjen notranji otok, med asfaltno vozno površino in začetkom notranjega otoka pa bodo položene granitne kocke (in ne asfalt z robnikom, kot je na krških mostovnih krožiščih).

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja