Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
15.07.2020
10:06
Tončkov dom na Lisci
Foto: arhiv ePosavje
V sklopu projekta Centri interpretacije zavarovanih območij v Sevnici napovedujejo nove obnove v Tončkovem domu na Lisci. Kaj vse pripravljajo in kdaj bodo začeli z obnovo? Več v nadaljevanju.

Nove obnove v Tončkovem domu na Lisci

SEVNICA Na Lisci bodo v naslednjem letu pričeli z obnovo zgornjega nadstropja tamkajšnjega Tončkovega doma. Občina Sevnica je bila partnerica pri okoljskem projektu Centri interpretacije zavarovanih območij uspešna na izboru projektov za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu 5. javnega razpisa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Centri interpretacije zavarovanih območij

Projekt Centri interpretacije zavarovanih območij je namenjen povezovanju štirih zavarovanih območij narave na območju Posavja, Kozjanskega in Obsotelja, izkoriščanju potencialov naravne dediščine za trajnostni razvoj območja in krepitvi turistične dejavnosti. Projekt se bo pričel izvajati v začetku leta 2021.

"Celotna etaža je potrebna temeljite obnove"

V občini Sevnica v sklopu projekta predvidevajo preureditev prostorov, nadstropja, Tončkovega doma na Lisci. Kot pravijo na Občini Sevnici, bodo poleg horizontalnih in vertikalnih komunikacij uredili še sobe za goste, sanitarne površine znotraj sob in skupne sanitarije, vse sobe pa bodo imele tudi izhode na zunanje balkone oziroma teraso.

Zagotovili bodo devet sobe, dve z možnostjo združitve

S preureditvijo prostorov bodo tako v nadstropju zagotovili devet sob, od tega dve z možnostjo združitve, posodobili bodo inštalacije, izdelali pa bodo tudi novo stavbno pohištvo in balkonske ograje.

Nove vsebine tudi za učence posavskih osnovnih šol

S prenovo nadstropja bodo tako v Tončkovem domu na Lisci pridobili prijetno in sodobno urejene namestitvene kapacitete. V sklopu projekta bodo izvedli tudi nove naravoslovne dejavnosti za učence posavskih osnovnih šol. "Lisca z vsemi preteklimi naložbami tako postaja celovito urejena in vse bolj priljubljena turistična destinacija regijskega in širšega pomena za vse, ki si želijo izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin," dodajajo na Občini Sevnica.

(bš)

lisca
sevnica

Pridružite se nam