Skip to main content
V Posavju -0.6° C Sobota, 29. januar 2022
02.07.2021
13:54
Jakob Piletič
Foto: Rok Mihevc
Pred Kostanjevičani je pomemben vikend. V soboto ob 18. uri bodo namreč sprejeli novomašnika Jakoba Piletiča, sicer domačina, nova maša bo v nedeljo ob 10. uri, tudi s prenosom na ePosavje TV.

Nova maša Jakoba Piletiča

Sprejem novomašnika v soboto

KOSTANJEVICA NA KRKI Po torkovem mašniškem posvečenju Kostanjevičana Jakoba Piletiča v novomeški stolnici bodo soboto ob 18. uri pred župnijsko cerkvijo v Kostanjevici na Krki pripravili sprejem novomašnika. Ob tej priložnosti bodo novomašniku izročili novomašni križ, nato bo v cerkvi sv. maša, ki jo ne bo daroval novomašnik, mu pa bodo ob koncu izročili mašni plašč in kelih ter ga pozdravili nekateri predstavniki, on pa bo vsem podelil novomašni blagoslov. Po sv. maši bo pred cerkvijo prijateljsko druženje s pesmijo in domačo godbo.

Nova maša v nedeljo

V nedeljo ob 10. uri pa bodo v župnijski cerkvi sv. apostola Jakoba pripravili novo mašo. V cerkvi bo še posebej rezerviran prostor za povabljene, pred cerkvijo pripravljajo sedeže in klopitudi za druge udeležence, ki bodo lahko spremljali sveto mašo prek TV zaslonov in ozvočenja. PRENOS BO OD 10. URE NAPREJ TUDI NA EPOSAVJE TV.

Ob 10. uri tudi na ePosavje TV

"Ob koncu svete maše bo darovanje za novomašnika in pred cerkvijo pogostitev s pecivom in pijačo za vse udeležence, posebej povabljeni pa bodo imeli kosilo v nekdanjem cistercijanskem samostanu - sedaj Galeriji Božidar Jakac," so še sporočili iz Župnije Kostanjevica na Krki.

Mlaj, Kostanjevica na Krki

Kostanjevica na Krki v barvah

Novomašniku so v čast in pozdrav na različnih lokacijah po Kostanjevici na Krki postavili več mlajev, ki krasijo vstope v mesto. Med drugim so postavljeni pri farni cerkvi, pred krožiščem na Dobah, pa pred obema mostovoma, pri Galeriji Božidar Jakac in pred cerkvijo na Slinovcah, kjer bo imel novomašnik v ponedeljek, 5. julija, ob 18. uri zahvalno mašo. Maši bo sledilo prijateljsko druženje.

(eP)

kostanjevica na krki
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja