Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
15.04.2020
09:58
Sevnica, šivanje mask
Foto: Občina Sevnica
V prejšnjem tednu so v sevniški občini pripravili več dogodkov in akcij, usmerjenih v medsebojno pomoč, povezovanje in izkazovanje solidarnosti v boju proti koronavirusu.

Sevničani povezani in solidarni v boju proti koronavirusu

SEVNICA Že v prvem aprilskem tednu je stekla akcija šivanja pralnih mask iz blaga, ki ga je za ta namen Občini Sevnica podarilo podjetje Inplet Pletiva. V tem tednu se je z donacijo 30 m blaga akciji pridružilo tudi podjetje Lisca, ki je poleg blaga in elastik podarilo tudi 100 zašitih pralnih mask. "Številne prostovoljke šivilje so se odzvale povabilu in sešile pralne maske, ki so jih razdelile med tiste, ki jih potrebujejo. Občina Sevnica se šiviljam zahvaljuje za požrtvovalnost, samoiniciativnost in dobro delo," pravijo na Občini Sevnica.

Izdelovali zaščitne maske za enkratno uporabo

Sodelavci Občine Sevnica in prostovoljci Območnega združenja Rdečega križa Sevnica (OZRK Sevnica) so v prejšnjem tednu izdelovali zaščitne maske za enkratno uporabo. Nakup materialov za izdelavo je financirala Občina Sevnica.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

V sevniški občini razdelili 10.000 mask za enkratno uporabo

Pa tudi 563 pralnih mask za večkratno uporabo

Kot pravijo na Občini Sevnica, maske pomagajo deliti gasilci, policisti in drugi, vključeni v sistem Civilne zaščite. Maske delijo tudi prostovoljci OZRK Sevnica in v Zdravstvenem domu Sevnica, v nekaterih prodajalnah in na kmečki tržnici. V okviru občine Sevnica so razdelili 10.000 mask za enkratno uporabo, ki so jih izdelali sodelavci Občine Sevnica in prostovoljci OZRK Sevnica ter 563 pralnih mask za večkratno uporabo, ki so jih zašile šivilje prostovoljke.

Donacija vizirje za zaščito oči in obraza

Na krvodajalski akciji okoli 200 krvodajalcev

"Štab Civilne zaščite občine Sevnica je Zdravstvenem domu Sevnica in vsem trem domovom za starejše občane predal vizirje za zaščito oči in celotnega obraza. Vizirje je na predlog in pobudo Občine Sevnica izdelalo podjetje Plastoform, ki je tudi pokrilo del stroškov izdelave. Solidarnost so izkazali tudi vsi, ki so se udeležili krvodajalske akcije, ki je potekala v torek in sredo v Športnem domu Sevnica. Okoli 200 krvodajalcev, med njimi sta bila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in sodelavec Občine Sevnica ter namestnik poveljnika Štaba Civilne zaščite občine Sevnica Borut Simončič, je ob strogih preventivnih ukrepih darovalo kri. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so še pred odprtjem športnega doma, ki ga je upravljalec, zavod KŠTM, za to akcijo namenil brezplačno, skrbno razkužili okolico," še dodajajo v sporočilu.

Zahvala vsem

Na Občini Sevnica so tako v preteklih štirinajstih dneh prejeli veliko donacij in drugih prispevkov tako podjetij in organizacij kot tudi prostovoljcev. Ob tem se zahvaljujejo vsem, ki s svojimi dejanji, odgovornim ravnanjem in nesebično pomočjo prispevajo k omejevanju širjenja okužb s COVID-19.

(bš)

koronavirus
sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja