Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
04.08.2022
13:22
Pločnik, gasilski dom v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Za ureditev prometa na trgu v Brestanici so do konca julija prišle tri ponudbe, je razvidno iz javno dostopnih podatkov. Najcenejša je bila ponudba podjetja iz Podčetrtka.

Ureditev prometa na vstopu v Brestanico

KRŠKO Na lanski septembrski seji Občinskega sveta Občine Krško je svetnik in hkrati tudi predsednik Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak izpostavil težave, ki jih imajo občani in obiskovalci v Trgu v Brestanici. "Ko se je zgradila večnamenska pot skozi tunel, je prišlo do povečanja gibanja pešcev in kolesarjev, ki pridejo iz večnamenske poti in nato gredo po pločniku desno ali levo, domačini pa tudi v Trg, kjer živijo." 

Po izdelavi dokumentacije javno naročilo

Pobudo za ureditev dela ceste pri gasilskem domu v Brestanici so nato poslali na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, po izdelavi celotne dokumentacije so objavili javno naročilo za gradnjo ločilnega otoka in umestitev prehoda za pešce, do 25. julija so nato sprejemali ponudbe in zdaj je znana odločitev. 

Prometni otok, Brestanica

Prišle so tri ponudbe - najnižja 445.222,87 evrov

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so na javnem zbiranju prejeli tri ponudbe, najvišja je bila 701.862,86 evrov, najnižjo - na koncu tudi izbrano ponudbo - so z zneskom 445.222,87 evrov ponudili v družbi GAAL gradnje d.o.o. iz Podčetrtka.

Ločilni otok

Pri gasilskem domu bodo postavili ločilni otok prometa pred prehodom za pešce in kolesarje iz smeri Krškega. Po dostopnih načrtih se bo nov ločilni otok začel pri trenutnem uvozu na glavno cesto, v levem ovinku gledano iz smeri Krškega. Ob tem za boljšo zaznavanje otoka in prehoda za pešce ter kolesarje načrtujejo optično zavoro, ti. "Zobje" ter tri prometne znake, znake z notranjo osvetlitvijo. 

120 dni za dokončanje del

Z deli naj bi začeli 20 dni po uvedbi v delo, dela pa naj bi bila dokončana najkasneje 120 dni po uvedbi v delo - štiri mesece. 

brestanica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja