Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
28.06.2022
10:19
15 let delovanja Plesnega društva Imani Brežice
Foto: Matej Kramžer
V soboto, 18. junija, so plesalci Plesnega društva Imani s predstavo IMANI+PLES = SREČA obeležili 15. obletnico delovanja društva.

15 let Plesnega društva Imani Brežice

BREŽICE Pod žarometi luči Športne dvorane Brežice je pred več kot 700 gledalci zaplesalo 180 plesalcev iz vseh skupin društva. Dogodka, ki so ga po dveh letih premora zaradi epidemije, spet lahko izvedli v takšnem obsegu, so se v društvu nadvse veselili. Plesalci so zaplesali v koreografijah učiteljic: Larise Brinovec, Rosane Horvat, Sare Levičar, Tjaše Oštir, Nastje Rajkovič, Sanje Spirić in Valentine Zajtl. S tematikami plesnih točk pa so se sprehodili skozi zgodovino preteklih produkcij.

Na prireditvi so bile članom društva, tako plesalcem kot učiteljem, podeljene značke Mete Vidmar. Značke je, za večletno aktivno udejstvovanje na področju plesne umetnosti, podelil Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Prejelo pa jih je kar 75 plesalcev, ki vztrajajo v plesu pet in več let. Od tega je 38 plesalcev prejelo Bronasto značko za več kot 5 letno aktivno delovanje na področju plesne dejavnosti, 30 plesalcev Srebrno značko za več kot 10 letno in 7 plesalcev Zlato značko za več kot 15 letno aktivno delovanje na področju plesne dejavnosti. Bronaste, srebrne in zlate značke je prejelo tudi 9 učiteljic, Rosana Horvat in Sara Levičar pa sta za svoje več kot 30-letno udejstvovanje prejeli častno značko Mete Vidmar.

Fotogalerija (Foto: Matej Kramžer):

Podpredsednik sveta JSKD OI Brežice, Miran Kopinč je ob čestitki in želji po nadaljnjem dolgoletnem ustvarjanju predsednici društva Kseniji Herakovič predal Priznanje sveta območne izpostave sklada za izjemne dosežke pri organizacijskem delu in spodbujanju novih oblik in vsebin delovanja na področju plesne dejavnosti. Za dolgoletno uspešno in predano delo pa so se s posebno plaketo predsednici zahvalile tudi učiteljice iz društva.

Dogodek, ki so ga otvorili najmlajši plesalci plesne pripravnice, se je zaključil s prepletom treh tekmovalnih hip hop skupin in skupno koreografijo vseh plesalcev.

V počastitev 15. letnice je društvo že priredilo tudi krajšo baletno predstavo za otroke z naslovom Čarobni baletni copatki, ki jo je do sedaj izvedlo v treh izvedbah in bodo z njenim izvajanjem nadaljevali spet septembra. Jeseni pa pripravljajo še plesno predstavo s plesalci sodobnega plesa z naslovom Jaz – oni, Mi.

Plesno društvo Imani Brežice

brežice
pd imani brežice
fotogalerija

Pridružite se nam