Skip to main content
Torek, 28. november 2023
04.05.2022
09:51
Ela Petan, Ciper
Foto: Fight club Shony
Med 27. aprilom in 2. majem je v mestu Limassol na Cipru potekala 2. tekma svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League, kjer se je zbralo 1539 tekmovalcev iz 51 držav sveta.

Karate turnir na Cipru

BREŽICE Barve Slovenije je zastopalo 8 slovenskih tekmovalcev, med njimi tudi članica Fight cluba Shony Ela Petan, ki je nastopila v borbah mladink do 53kg. Ela se je v prvem krogu pomerila z Norveško prvakinjo Jeyakkumaran Sankavi in jo premagala z rezultatom 5:0. V drugem krogu je z 2:0 ugnala Jeanne Cardonno iz Francije, v tretjem pa z 0:0 remizirala s Poljakinjo Ksenyio Dronchanko. Slednja je zmagovalka predzadnje tekme svetovnega pokala, ki se je odvijalo v Italiji. Ela je upoštevala taktično zamisel in glavo višji nasprotnici izničila prednost dosega ter ji nekajkrat nevarno zagrozila, a brez nagrajene točke. Po končanem dvoboju z 0:0 je sledila odločitev sodnikov, ki je z 1:2 med najboljšo osmerico žal poslala nasprotnico, ki je na koncu zasedla 3. mesto, zato upanja na repasaž žal ni bilo.

 

Limassol, Ciper

Ela tretja na svetovni lestvici

V vsakem primeru je Brežičanka lahko ponosna na svoje nastope, saj v treh borbah na tako velikem tekmovanju ni prejela niti enega udarca nevarnih nasprotnic, kar je nedvomno dobra popotnica proti Pragi, ki bo gostila mladinsko evropsko prvenstvo meseca junija. Ela je z dvema doseženima zmagama prejela dragocene točke na svetovni rang lestvici, kjer trenutno med 342 tekmovalkami sveta, zaseda 3. mesto. 

Ta vikend dve tekmovanji

V prihajajočem vikendu člane brežiškega kluba čakata kar dve tekmovanji - izborni turnir za nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu in 4. krog boksarske lige, ki bo v Slovenski Bistrici.

borilni športi
fight club shony
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi