Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
17.05.2021
08:20
Odbojka na snegu, Krvavec
Foto: OD Brestanica
Odbojkarsko društvo Brestanica je skupaj z RTC Krvavec v nedeljo, 9. maja 2021, na
Krvavcu organiziralo dogodek Odbojke na snegu.

Odbojka na snegu

KRVAVEC Glede na to, da je bila odločitev sprejeta v zadnjem trenutku so priprave na sam dogodek stekle čez noč in Odbojkarsko društvo Brestanica je omogočilo zagotovitev svoje opreme, prevoz na Krvavec in organizacijo dogodka. Največji organizacijski izziv so predstavljali nosilci stebrov. Tu nam je nasproti priskočil Ludus Beach Park Ljubljana, g. Tomi Šmuc, ki nam je posodil te nosilce in ob pomoči še nekaj prijaznih posameznikov smo pravočasno vse dostavili na Krvavec.

V soboto, 8. maja 2021 sta vodja ekipe OD Brestanica Manca Dremelj in vodja smučišča Krvavec Aleš Rebernik takoj po zaprtju prog ob 13.00 začela z postavitvijo igrišča. Najprej je bilo potrebno z ratrakom izkopati sneg, ki je bil v izteku smučišča cca 30cm in pravilno postaviti nosilce, zakopati nazaj in utrditi sneg. Potem se je postavilo igrišče z robovi in zaščitnimi ograjami. Nato se je igrišče ponovno utrdilo z lopatami in tako smo ponovili še v nedeljo zjutraj.

Največji strah je predstavljalo napovedano toplo vreme, kajti maja še ni bilo organizirano igranje odbojke na snegu pri nas in tako nismo vedeli kako bo sneg zdržal, ali bodo stebri zdržali ob odtalitvi in podobno. Strah je bil popolnoma odveč, saj smo delo opravili z odliko, igrišče je kljub visokim temperaturam zdržalo in igranje odbojke na snegu sredi maja je bil pravi spektakel na Krvavcu.

Fotogalerija (Foto: OD Brestanica):

Igranje odbojke na snegu se je začelo v nedeljo ob 12.00 ko je večina smučarjev že zaključila z smučanjem. Tako so odbojkarice Odbojkarskega društva Brestanica otvorile prvo tekmo in privabile smučarje, ki so se najprej pomerili skupaj z odbojkaricami in si priigrali praktične nagrade, ki so jih je zagotovili Sberbank, Elan, Kino Bežigrad. Odbojka se je igrala v supergah, pancerjih, nekaj pa je bilo tudi bosih. Ko smo videli odziv ljudi, smo organizirali turnir z igro 2:2, kjer je bila glavna nagrada vikend paket v termah. Prijavljenih je bilo osem ekip in dogovorili smo se za turnir na izpadanje in na koncu dobili srečna zmagovalca, ki sta dobila obljubljeno nagrado. Ostali udeleženci turnirja so dobili praktične nagrade.

Dogodek, turnir in promocija odbojke na snegu je več kot uspel, saj smo bili deležni pohval iz različnih strani, tako udeležencev kot zunanjih opazovalcev. Obe strani Odbojkarsko društvo Brestanica in RTC Krvavec sta bili zadovoljni in se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju v prihodnji zimski sezoni. Tudi Odbojkarska zveza Slovenije je pohvalila samo organizacijo in izvedbo, ter ob izboljšanih Covid razmerah napovedala sodelovanje za tekmovanja na različnih nivojih Odbojke na snegu na Krvavcu v sezoni 2022.

Manca Dremelj, OD Brestanica

odbojka
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja