Skip to main content
V Posavju 11° C Petek, 26. 2024
22.04.2022
10:55
RK Krško v 1. slovenski rokometni ligi
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so v 23. krogu 1. B slovenske rokometne lige premagali Radovljico, Gorenjci so z zmago proti Izoli Krčanom odprli vrata prve lige.

"Mislim, da v tem trenutku ne bi mogli odigrati bolje"

KRŠKO Krčani so v predzadnji letošnji tekmi v 1. B slovenski rokometni ligi v soboto s 46:28 (25:13) premagali Radovljico. Pri domačih je bil z 11 zadetki najboljši strelec Andraž Novak, sedemkrat se je med strelce vpisal Patrik Glaser. "Pred tekmo sem bil v dvomih, saj je bilo pol ekipe na tribuni. Vsi, ki so nastopili proti Radovljici, so si želeli zmage in to se je poznalo v pristopu na tekmi. Da daš nasprotniku 46 golov, moraš res oddelati dobro tekmo. Mislim, da v tem trenutku ne bi mogli odigrati bolje, tudi če bi bili kompletni. Še enkrat bravo ekipi," je po visoki zmagi povedal trener krških rokometašev Ale Kukavica.

Zadnja tekma v petek ali soboto, 20. ali 21. maja

Krčani so z uvrstitvijo v prvo ligo dosegli enega od ciljev pred letošnjo sezono. Kaj enega, največji cilj. Do konca prvenstva jih čaka le še ena tekma, prvenstvo pa želijo zaključiti na prvem mestu ligaške lestvice. "V klubu se moramo dogovoriti, ali bo zadnja tekma v petek, 20. maja, ali v soboto, 21. maja," dodaja Kukavica. Članski ekipi bo privoščil prvomajske počitnice, v začetku maja pa se bodo začele priprave na zadnjo tekmo in zabavo.

Ale Kukavica, RK Krško

"Prva liga, prihajamo"

"V prvem tednu maja, od 3. maja naprej, bomo začeli priprave na zadnjo tekmo in pa na fešto ob vrnitvi v prvo ligo in upam tudi osvojitve prvega mesta," je še povedal trener članske ekipe. Če jim bo vreme služilo, bodo nekaj treningov naredili na prostem. Trener obljublja, da bodo kljub sproščenem vzdušju maj preživeli delovno. "Računam tudi na eno ali dve pripravljalni tekmi. Na tekmo bi že zdaj povabil vse, ki bi se radi poveselili z nami in obeležili ta uspeh kluba in tudi mesta Krškega. Prva liga prihajamo."

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi