Skip to main content
V Posavju 5° C Petek, 26. 2024
04.02.2020
20:02
Karate klub Brežice v Velenju
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 2. februarja 2020, je v Velenju potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v karateju, Pokal Nestla Žganka, na katerem je nastopilo 252 tekmovalcev iz 6 držav.

Tri medalje za brežiške karateistke

Saša ugnala vso konkurenco

VELENJE Brežičani so tokrat nastopili z ekipo petih borcev, ki so se domov vrnili z dvema zlatima in eno bronasto medaljo. Po osvojenem bronu v Samoboru in srebru v Slovenskih Konjicah, je svojo dobro pripravljenost zopet potrdila Saša Petković, ki je ugnala vso konkurenco in pri mlajših kadetinjah nad 50kg osvojila zlato medaljo. Saša se je na najvišjo stopničko povzpela povsem zasluženo, saj je dobesedno pometla s konkurenco. V treh bojih (L. Kramberger, Š. Turšič, T. Muzik) je nasprotnice premagala s točkovno razliko s kar 14:1 (4:1, 9:0, 1:0) in se v kategorijo katedinj, kamor prestopa z mesecem aprilom, seli polna optimizma in visokih ciljev.

Ela je dopolnila Sašin uspeh

Po suvereni zmagi v finalu kadetinj do 54kg (3:1) je Sašin uspeh dopolnila tudi Ela Petan, ki se je po nekajtedenski odsotnosti zaradi bolezni na tekmovalno prizorišče vrnila na najboljši možen način.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Tjaša Petković do brona

Ni veliko manjkalo, pa bi se Brežičani veselili kar treh finalnih nastopov, saj je Tjaša Petković pri mlajših kadetinjah v čertfinalu s 6:1 premagala Niko Mlakar, finale pa ji je ušlo po polfinalnem rezultatu 1:1 zaradi prve dosežene točke nasprotnice. V repasažu z Radičevo se je zopet zbrala in zasluženo osvojila bronasto odličje. Ana Sever in Jaka Cerjak sta tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve, že v nedeljo pa borce čaka nova preizkušnja v Podčetrtku.

(bš)

brežice
karate klub brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja