Skip to main content
V Posavju 17.8° C Četrtek, 28. maj 2020
18.10.2019
08:03
Grafika: Ansat TV
V nadaljevanju poglejmo nekaj kratkih vesti iz posavskih občin. Tokrat o klopci ljubezni na Grmadi, projektu Sopotniki v Brežicah in 11. grajski trgatvi na Gradu Sevnica.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 379

OŠ Raka z novim šolskim kombijem

Župan občine Krško Miran Stanko in podžupan Silvo Krošelj sta na Osnovni šoli Raka uradno šoli predala nov šolski kombi. Kot je ob uradni predaji dejal župan, je nov kombi, ki sicer dnevno prevozi dobrih 96 kilometrov, vreden nekaj manj kot 31.000 evrov, predvsem pa bo prevoz zdaj bolj varen.

Grajska pot Podsreda

V okviru 20. Praznika kozjanskega jabolka tudi uradno odprli Grajsko pot Podsreda. Odprtja poti se je udeležilo več kot 100 obiskovalcev, večina se je nato peš podala po interaktivni grajski učni poti o biodiverziteti, ki poteka od srednjeveškega trga Podsreda mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici ter nato skozi gozd do gradu Podsreda.

Kostanjev piknik Društva Sonček

Ob svetovnem dnevu cerebralne paralize so člani Društva Sonček Posavje in Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec tudi letos izvedli kostanjev piknik. Ta dan je priložnost, da opozorimo na nujnost odpravljanja razlik med vsakodnevnimi okoliščinami in realnimi zmožnostmi oseb, ki živijo s posledicami cerebralne paralize. To vizijo lahko pomaga uresničevati vsakdo od nas v svojem okolju, so zapisali organizatorji.

Dan adrenalinskih navdušencev

Brežice Občina Brežice je, v sodelovanju z družbo HESS in Zavodom za šport Brežice na začasni lokaciji vzpostavila rolkarski poligon. Tega lahko uporabniki testirajo že dva meseca, v soboto pa so, skupaj z ekipo »Urban roof-a« lahko spoznali dodatna elementa in sodelovali v delavnicah rabe poligona.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja