Skip to main content
V Posavju 2.4° C Torek, 19. januar 2021
14.07.2020
10:22
Iz naših občin - Sevnica
Grafika: ePosavje TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Sevnica dogajalo v juniju 2020.

Junij 2020 v občini Sevnica

Slavnostno praznovanje Dneva državnosti

Ob dnevu državnosti v Sevnici tradicionalno pripravljajo skupno posavsko praznovanje s slovesnim koncertom v Sevnici. Tradicije tudi letos niso prekinjali, so pa slovesnost prilagodili aktualnim razmeram. Slavnostna govornica proslave, ki smo jo predvajali na naši televiziji, je bila evropska poslanka Romana Tomc.

Stanovanjska soseska ob Drožanjski cesti

V Sevnici so podpisali pogodbo za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo stanovanjske soseske ob Drožanjski cesti. Člani Občinskega sveta Občine Sevnica so sicer omenjeno območje že obravnavali kot prostorsko pobudo za gradnjo potrebne družbene infrastrukture.

Obnova sevniškega bazena

Junija so na obnovljenem sevniškem bazenu odprli kopalno sezono. Potek temeljite obnove bazena so podrobneje predstavili na novinarski konferenci.

Vinsko gastronomski center Turn

V Kleti Krško so odprli novi Vinsko gastronomski center Turn, ob tem pa tudi predstavili novo blagovno znamko Turn in projekt Od ribiča do graščaka, ki na temelju mitov in legend gradi novo vinsko turistično zgodbo. Vodilni partner v projektu je Kmečka zadruga Krško, novo turistično zgodbo v Posavju pa razvija skupaj s podjetjem Akval, Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica ter Kulturnim društvom Leskovec pri Krškem.

(eP)

sevnica
video

Pridružite se nam