Skip to main content
V Posavju 3.2° C Petek, 2. december 2022
28.05.2021
08:49
Nesreča helikopterja pri Brestanici
Grafika: ePosavje.com
Pred tednom dni je pred Brestanico, po trku z daljnovodom, zasilno pristal pilot španskega helikopterja EC Tiger. V soboto so helikopter dvignili, dogodek je pritegnil pozornost tudi v Španiji.

Nesreča helikopterja je odmevala v Španiji

Visoke številke pa smo zabeležili tudi pri nas

KRŠKO Dogodek konec prejšnjega tedna, ki bo skoraj gotovo kandidiral za naj posavski dogodek leta 2021, ko je pilot španskega helikopterja po trku z žicami daljnovoda zasilno pristal na travniku pred Brestanico je odmeval tudi v Španiji. Bolj kot sam izredni pristanek je odmevalo sobotno reševanje helikopterja Eurocopter Tiger. 

Španci so na reševalno akcijo v Posavju poslali dvomotorni transportni helikopter CH-47 Chinook, ki je iz Cerkelj ob Krki poletel proti Brestanici, tam endvatri priklopil padlega Tigra in ga odpeljal na letališče, od koder so ga s tovornim letalom odpeljali proti Španiji.

Španci o reševalni akciji

Reševalna akcija je pritegnila zanimanje tudi španskih medijev in španskega internetnega življa. Posnetek reševalne akcije je tako med drugim zaokrožil po spletnih sobanah španskega Reddita in vseh popularnih izmenjevalnikov pogovorov (od Whatsappa, Telegrama, Vibra in tudi Discorda), posnetek so med drugim objavili na spletnih straneh outono.net, enzonahostil.com, portierramaryaire.com in forumu forocoches.com.

Objava z največjim dosegom na Facebooku:

Je pa reševalna akcija pritegnila tudi sledilce na naši Facebook strani ePosavje.com. Zgornja objava je namreč do nastanka tega zapisa (14:25, 27. maj 2021) dosegla 104.399 uporabnikov na Facebooku. Kar sicer ni najvišja številka vseh naših dosedanjih objav, je pa med tistimi z večjim dosegom od povprečnih objav. 

Prva objava, da je pred Brestanico pristal helikopter, je do nastanka tega zapisa sicer dosegla 32,268 uporabnikov na Facebooku, dopolnjena objava s fotografijami, videozapisom in izjavo priče pa nekaj več kot 20.000 uporabnikov.

Na Twitterju skoraj do 30.000 prikazov

Tri fotografije, objavljene minuto po dvigu helikopterja izpred Brestanice, so dober odziv dosegle tudi na našem Twitter profilu. Fotografije so zaokrožile do Španije in še dlje, v vsega nekaj urah so zbrale 28.586 prikazov 

(eP)

helikopter
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi