Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
25.03.2021
10:52
Pogovor s Cvetkom Sršenom, predsednikom uprave Telekoma Slovenije
Foto: ePosavje.com
Novi predsednik uprave Telekoma Slovenije Cvetko Sršen je za ePosavje spregovoril o prednostnih nalogah podjetja ter o veliki digitalni revoluciji, sredi katere smo. Pogovor v nadaljevanju.

Novi predsednik Telekoma Slovenije za ePosavje.com

"Pomembno, da naši strokovnjaki zasedajo vidnejše položaje tudi zunaj našega prostora"

KRŠKO Nadzorni svet Telekoma Slovenije je 10. marca letos za novega predsednika uprave imenoval Leskovčana Cvetka Sršena. Magister medkulturnega menedžmenta, z več kot tremi desetletji izkušenj na področju vodenja, načrtovanja in izvajanja projektov, je na Telekom prišel z družbe Pošta Slovenije. Nedavno je Sršen postal tudi predsednik nadzornega sveta Gen energije, od lanskega avgusta pa je tudi član nadzornega sveta Infre.

Kakšne načrte ima kot predsednik uprave?

Magister medkulturnega menedžmenta, z več kot tremi desetletji izkušenj na področju vodenja, načrtovanja in izvajanja projektov, je na Telekom prišel z družbe Pošta Slovenije. Nedavno je Sršen postal tudi predsednik nadzornega sveta Gen energije, od lanskega avgusta pa je tudi član nadzornega sveta Infre. "Glede na to, kaj se je v družbi Telekom Slovenije, za katero še vedno trdim, da je še vedno najboljši telekomunikacijski operater v državi, dogajalo v preteklem obdobju, je beležil kar standarden upad odhodkov, bo primarna naloga seveda zaustaviti ta upad, nato pa krivuljo obrniti navzgor in hkrati ne pozabiti znotraj družbe s strokovnjaki, ki jih imamo, razvijati nove storitve, ker bodo samo substituti klasičnih storitev lahko to krivuljo obrnili navzgor," je ob tem povedal Cvetko Sršen.

O Celju in Ljubljani

"Kar nekaj let sem se vozil v Celje, zdaj se vozim v Ljubljano. Moram reči, da je čas vožnje enak, čeprav je Ljubljana bolj oddaljena. Drži, da je to nekoliko drugačno okolje, pa vendarle, če si zavezan delu, svojemu poslanstvu, če to rad delaš, je vseeno, kje delaš. Se pa popolnoma zavedam, da tu živim, da se vsak dan vračam v Posavje," pravi Sršen.

In o Posavju

"Vedno sem se imel za lokal patriota, v tem delu se ne sme nič spremeniti. Sem pravzaprav vesel – lahko rečem tudi zase – da sem bil prepoznan, pa tudi za vse ostale Posavce, kolegice in kolege, ki imajo neko pomembno vlogo izven Posavja, ker samo tako je lahko Posavje tudi močnejše."

(eP)

krško
video

Pridružite se nam