Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
17.02.2022
21:21
Vipap, začetek prisilne poravnave
Foto: arhiv ePosavje
V krškem Vipapu so januarja poslovali z dobičkom, največji izziv jim bo tudi v prihodnje še vedno predstavljala oskrba z energenti, pravijo v mesečnem poročilu v postopku prisilne poravnave.

Januarja so ustvarili skoraj 5,8 milijona evrov prihodkov

KRŠKO Družba Vipap Videm Krško je v postopku prisilne poravnave, januarja so ustvarili 5,79 milijona evrov prihodkov, mesec pa so zaključili s 7,27 milijonov evrov kosmatega donosa. Kot je v poročilu zapisala predsednica uprave Milena Resnik, največji izziv predstavljajo višji stroški energentov - predvsem strošek električne energije, zemeljskega plina in emisijskih kuponov. V Krškem pravijo, da so se stroški energentov v primerjavi z decembrom povečali za 40%, višji so za 550 tisoč evrov. 

Čisti poslovni izid: 130.793 evrov

V družbi ocenjujejo, da so z uspešnim procesom reorganizacije, zniževanja stroškov in z ukinitvami storitev, ki niso nujno potrebne za delovanje družbe, stroške storitev znižali za 50%. Tako so z znižanimi stroški in višjimi prodajnimi cenami januar zaključili s pozitivnim poslovnim izidom 155 tisoč evrov, čisti poslovni izid pa je bil ob koncu meseca 130.793 evrov. "Družba je ustrezno sknjižila negativne tečajne razlike pri posojilih za pretekla obdobja, kar se odrazi na kapitalu," pišejo v poročilu. V poslovodstvu so bili aktivni pri pripravih vseh dokumentov za naknadni predlog prisilne poravnave, vso dokumentacijo pa so že javno objavili.

Papirni stroj, Vipap Videm Krško

Zagon tretjega papirnega stroja

V družbi Vipap usmerjajo moči v zagotovitev pogojev stabilnega in dolgoročnega obratovanja, za polno obratovanje bodo morali zagnati še tretji papirni stroj. Poleg tega med ključne izzive v naslednjih tednih izpostavljajo še oskrbo z energenti, zagotovitev obratnega kapitala ter pridobitev ustreznega števila nujno potrebnih zaposlenih za delo v proizvodnji ter na drugih tehničnih področjih in vzdrževanju.

(eP)

vipap videm krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja