Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
07.12.2021
12:34
Policija, nasilnež, Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so bili obveščeni, da v okolici Krškega moški izvaja nasilje nad ženo in otrokoma. Pri nasilnežu so odkrili tudi več kosov orožja, za katere ni imel dovoljenj.

Nasilnež (31) grozil ženi in otrokoma

KRŠKO Policisti so se takoj odzvali in odšli na kraj dogodka, pričeli z aktivnostmi za zaščito žrtev in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. V preiskavi so policisti ugotovili, da 31-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokoma. Policisti pravijo, da je storilec žrtve ustrahoval, jih pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj, z njimi grdo in surovo ravnal.

Fotogalerija (Foto: Policijska postaja Krško):

Na hišni preiskavi potrdili ugotovitve

Policisti so mu odvzeli prostost, ga pridržali in na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so pri njem našli in zasegli nože, s katerimi je grozil, naboje in več kosov orožja in delov orožja, za katere nima ustreznih dovoljenj.

Ukrep prepovedi približevanja, ovadba na tožilstvo

Policisti so mu zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga ovadili pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

(eP)

Mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami

Prijavi nasilje

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril.

Policisti pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Ker dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

080 1200 ali 113

"Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev," dodajajo.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja