Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
12.08.2022
10:47
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Štirje sprovajalci prevažali 17 tujcev, še 55 tujcev so policisti v občini Brežice ulovili na zeleni meji, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Veliko aktivnosti pri nadzoru državne meje

Italijan prevažal pet Irancev

V četrtek nekaj po 7. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Italije v vozilu prevaža pet državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Turka v slovenskem avtomobilu prevažala šest Iračanov in Iranca

Kasneje so okoli 15.30 na avtocestnem postajališču Grič kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak. Dva državljana Turčije sta v vozilu prevažala šest državljanov Iraka in državljana Irana.

V nemškem avtu pet Irancev

V noči na petek so na območju Trnja ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Nemčije v vozilu prevaža pet državljanov Irana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Sprovajalcem so odvzeli prostost in zasegli vozila

Policisti so štirim osumljencem kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila, s katerimi so prevažali tujce. S kazensko ovadbo jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Irana in Iraka pa še niso zaključeni.

Na območju občine Brežice prijeli 55 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Brežice pri naseljih Loče, Dobeno, Dobova, Rajec in Velika Dolina izsledili in prijeli 13 državljanov Indije, 11 državljanov Iraka, devet državljanov Nepala, devet državljanov Burundija, pet državljanov Irana, tri državljane Kube, dva državljana Gvineje, dva državljana Komorija in državljana Libije.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi