Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
22.02.2022
09:53
Brežice, mesto
Foto: arhiv ePosavje
Po hladnem tušu prejšnji teden, ko v Državnem zboru poslanci niso podprli predloga za ustanovitev Mestne občine Brežice, se Brežičani ne predajajo. V igro zdaj pošiljajo novo ime.

Brežičani še niso obupali, v igro vstopa novo ime

BREŽICE Brežičani bodo še enkrat več poskusili z dodelitvijo statusa mestne občine. Nov vršilec dolžnosti direktorja Spirit Slovenija Rok Capl je namreč v soboto v izjavi za javnost napovedal, da bo "v svojem prihodnjem delovanju naredil vse, da bodo Brežice postala mestna občina." Capl pravi, da je skozi svoje delovanje spoznal, "da sta odgovoren in predan odnos do lokalnega okolja v katerem živim in delujem izjemnega pomena. Vedno sem se in se bom zavzemal za dobrobit občanov, razvoj ter napredek kraja."

Predlog je poslal poslanski skupini in ministru Počivalšku

Tako nadaljuje, da se ne strinja se z odločitvijo državnozborskega odbora, "zato bom v svojem prihodnjem delovanju naredil vse, da bodo Brežice postala mestna občina. Predlog sem poslal tako na Poslansko skupino Stranke Konkretno, kot na predsednika g. Zdravka Počivalška."

O centrih moči in korakih 

Capl še dodaja, da so Brežice upravno in gospodarsko središče v neposredni bližini Zagreba. "Če želimo ohraniti kulturno in narodno identiteto in skrbeti za razvoj ter s tem povezane zaposlitve na mejnih območjih, moramo razvijati centre moči in eden od korakov so mestne občine v slovenskem primeru. Brežice so že skozi zgodovino upravno središče, ki se je s časom razvilo v turistično in v zadnjem obdobju v gospodarsko razvijajoče mesto. Število prebivalcev in zaposlenih v brežiškem gospodarstvu nam tako v mestu kot v celotni občini raste in se razvija v pravi smeri," je zaključil svojo izjavo.

(eP)

brežice
mestna občina

Pridružite se nam

Novice iz Posavja